Hur ska jag fördela mitt sparkapital?

Hej på er!

Nu i spåren av coronaoro och stagnerande kurser vill jag få mitt sparkapital att växa i fondplaceringar. Det ”angenäma” problemet jag har är att jag har ca: 500.000kr som jag gärna sätter in. Syftet med sparandet är ju såklart att få avkastning på pengarna men de känns samtidigt aningen jobbigt om det nu skulle gå åt helvete och därmed mina livsbesparingar…

så min fråga är egentligen hur jag bör fördela mitt sparande? Jag har ingen brådska att jag behöver användning för alla pengar inom de närmsta åren. Utöver det är tanken att spara ytterligare mellan 5-10.000kr per månad.

Hur skulle ni resonera?

med vänliga hälsningar.

 

  1. Försök inte timea marknaden

  2. Du kommer förlora pengar MÅNGA gånger under din investerarresa och speciellt med vår strategi eftersom vi är helt passiva. Vi åker med hela vägen ner i källaren och fortsätter köpa aktier regelbundet. Det är fullt normalt, inget att oroa sig för. På riktigt lång sikt kan du förvänta dig kanske +7% per år i genomsnitt med vår strategi men inga garantier finns så klart. Det kan komma hela 10 års perioder där du inte tjänar några pengar alls och 10 års perioder där du mångdubblar ditt kapital flera gånger om. Om aktier eller obligationer kommer vara bäst kommande 10 års period vet vi inte.

  3. Pengar du behöver närmsta 0-5 åren kan du placera på vanligt inlåningskonto i nischbank eller i en obligationsfond med låg risk.

Och pengar du vet att du inte kommer röra närmaste 5-10 åren kan du placera i aktiefonder, men viktigt att du håller din horisont och inte säljer tidigare bara för att det går ner. Det KOMMER gå ner från tid till annan. Men över lång tid så kommer du tjäna pengar.

Ang. Corona, sjukdomar går över och när folk börjar återgå till sina arbeten kommer efterfrågan komma tillbaka.

 

Lite så resonerar jag