Hur ska jag investera/spara ett arv på bästa sätt?

Hej

Jag har just ärvt en summa pengar varav jag skulle vilja investera 1 500 000:- på bästa sätt. Några tips om vad jag kan/bör göra? Jag är 62 år. Tack!

Hej! Undrar samma sak då min pappa (72 år) är i samma situation. Jag tänkte råda honom till att öppna ett Lysa-konto med 35% aktier och 65% räntor för att kopiera AP7. Du är ju betydligt yngre så du kanske ska ha högre aktiedel? Nån som tycker nåt annat?

Tycker det låter rimligt. En möjlig portfölj kan även vara 35% Avanza Global och 65% AMF Räntefond Mix.

Steg nr 1: Ta det lugnt och fundera igenom läget. Gör inget förhastat bara för att nån råder dig till det ena eller det andra.

Vad ska pengarna användas till? Hur länge är det tills du tänkt använda dom?

Första frågan är om du behöver pengarna. Behöver du inte pengarna så skänk dem till välgörenhet. Detta kommer att skänka dig sinnesfrid och god sömn.

Är du girig och vill att pengarna ska växa kommer du inte att nå sinnesfrid då du hela tiden kommer att oroa dig för att du inte får maximal avkastning för dina pengar.

OK du är den giriga typen. Då skulle jag rekommendera en bred global indexfond som visat utmärkt historik under senare år. Köp successivt under ett år MS INVF Global Opportunity, dvs 125 00 kr varje månad under ett år framåt!

Det här var nog den konstigaste kommentaren jag har läst på denna bloggen, och då har jag sett en del nu. Av någon anledning alltid en person med en påhittat nick som skrivit likadant och rekommenderar samma fond, vad är ditt mål?