Investera i Miris Holding eller inte?

 

(Skriver min fråga igen, eftersom jag glömde kryssa i kategori)

 

Jag är 20 år gammal och har satt in lite fickpengar i aktier mellan varven i drygt ett år. Jag är alltså en nybörjare, men känner att jag börjar få lite bättre kläm på det hela. Hittills har jag investerat i så att säga ”säkra” och stora bolag som varit bra på att betala avkastning, t.ex. Hufvudstaden. Min portfölj består mestadels utav sådana bolag, men under senare tider har jag fattat intresse för ”chansaktier”. Jag har inte för avsikt att slänga en stor summa pengar på den här typen av aktier, men jag känner att jag vill testa lägga lite och se vad som händer.

Nu till min fråga: Hur skulle ni analysera Miris Holding och finns det någon större chans till tillväxt? För de som inte känner till företaget så utvecklar de produkter som används vid analys av bröstmjölk. Detta för att kunna ge prematura barn den rätta näringen. Om jag har förstått det rätt så finns det inte särskilt mycket konkurrens i den här branschen och eftersom de blev godkända av FDA har de nu fått lov att sälja i USA. Om de nu blir världsledande och får ut sin produkt ordentligt på marknaden, så borde väl aktiekursen kunna stiga markant?

Finns det pengar i detta? Kan aktien skjuta i höjden? Är branschen tillräckligt stor för att kunna generera ordentliga pengar?

Mvh,

Z

 

2018 omsatte bolaget 15 miljoner och förlorade 9 miljoner. Det var ändå ett fall framåt. 2017 omsatte bolaget 13 miljoner och förlorade 14 miljoner.

Inga vackra siffror precis! Visst, bolaget kan vända och bli lönsamt. Det kan även gå i konkurs.

Du måste vara medveten om den höga risknivån, och satsa inte mer pengar än vad du kan undvara.

Bolaget har lämnat positiva kommunikéer, men å andra sidan brukar förhoppningsbolag alltid göra detta.

Du kan bedöma vilken risk du vill ta bättre än någon annan. Själv satsar jag aldrig pengar i denna typ av bolag.

 

Det är intressant är att bolaget försökte att sälja sina produkter i Kina men misslyckades. Däremot lyckades i Japan och USA. Japan har födelsetal allt mindre. Det är en välkänt fakta. Den japanska regeringen uppmuntrar folk att skapa barn genom bidrag!