Investera i sollcellsföretag

Vinterns elräkning kom som en käftsmäll för många svenskar. Som följd av denna vinters elpriser och ett stort miljöintresse i Sverige - så är min spaning att solcellsintresset kommer att öka ännu mer. Jag har googlat runt i forumet men hittade ingen tråd ang. solcellsföretag (installatörer, tillverkare - vad som helst) som man kan köpa aktier i. Någon som har info eller tankar ang. detta? Shoot!

Jag var med på https://switchr.com/ kampanj på https://www.fundedbyme.com/
Så är delägare så har ekonomiskt intresse själv av detta, (även om det är litet)
Men låter som deras ide är något du söker?

Nja, inte riktigt. Jag vill inte investera i en faktiskt solcellspark - utan i ett företag som arbetar med solceller.

Det jag kommer att tänka på rak arm är tesla.

Företag som agerar återförsäljare och monterar etc är nog för små för att finnas på börsen. Tillverkare kan man däremot säkert hitta aktier hos. Däremot tror jag många av dessa även tillverkar annat.

Soltech är ett svenskt bolag som håller på med både utveckling och montering av solceller. https://soltechenergy.com/ Dom jobbar på att expandera just nu och går att handla på Avanza bla.

Har en liten lekpeng investerat i företaget för att kunna vara med på solcellsmarknaden som jag tror kommer fortsätta växa de kommande åren.

Eurobatteryminerals https://eurobatteryminerals.com/ är ett annat svenskt företag som jobbar på att framställa europeiska gruvor för batterimineraler. Inte riktigt vad du frågade efter men ett lite angränsande användningsområde i alla fall. Jag har även en liten lekpeng investerat här med bara så det är klargjort.

Och dessa är väl som bäst förhoppningsföretag men man kan ju hoppas att man lyckas pricka in tiopoängaren i alla fall :slight_smile: