Investering med svag krona

Hej

Funderar hur man ska resonera nu när kronan blivit svagare. Fortsätter mitt månadssparande i olika fonder som planerat.

Är det något särskilt man borde investera i nu (om nu kronen blir starkare i framtiden)?

Ha det bra

Kronan kommer säkert att bli starkare så småningom, men om det tar tre månader eller tre år är det ingen som vet. Kronförsvagningen kan dessutom fortsätta ett tag till.

Fortsätt du att spara som vanligt. Personligen har jag dock viktat om. De pengar som jag behöver använda inom fem år har jag inte i globalfonder utan i svenska fonder.

Samtidigt kommer en stark krona att minska vinsterna för exportföretagen så " hur man än vänder sig så har man ändan bak".

Är det inte valutaspekulation att säga att man säkert tror att kronan kommer bli starkare? Det kanske man trodde även på 70 talet när 1 CHF kostade 2 SEK. Jag tror ingenting och därför är det desto viktigare att diversifiera sig så mycket som möjligt och inte ha allt i SEK.

Håller med, det är ju spekulation att tro på rörelser både åt ena och andra hållet, likväl som att köpa eller inte köpa för att man tror på marknadsrörelser framöver.

Men tror inte det var vad Nestor menade, utan mer att hålla sig väldiversifierad för särskilt valutahandel är ett i princip ett lotteri.

Rätt uppfattat Kalle! Jag följde via mitt jobb valutakurserna i många år och lärde mig en sak: Precis som med oljepriserna är det omöjligt att förutse framtiden.
Jag har dock en långsiktig tro om marknaden. Jag kallar det knappast spekulation om jag tror att något kan inträffa inom tre månader till tre år. Jag kunde också ha skrivit fem månader till fem år…
Mitt råd är dessutom inte direkt spekulativt.