Investeringsplattform vid utlandsvistelse

Hej, har ni några bra tips hur man skall göra när man flyttar utomlands för arbete i en längre period (3-5 år)? Jag har förstått att man då inte kan jobba med ISK, man får inte öppna KF men ev får man ha kvar en man redan har, eller måste man sälja av tillgångarna?

Jag förstår också att man inte kan (får) använda avanza/nordnet när man bor och jobbar i utlandet (inte heller fondrobot då det är ISK), känner ni till några plattformar som man kan använda som underlättar när man hattar lite fram och tillbaka mellan Sverige och ett annat land (utanför EU)?

Jag bor i Tyskland och har vanligt fond depo hos Nordnet. Du måste anmäla dig som utlandssvensk (bla ange skatteinformation) för bostadslandet så att de kan dela information om det skulle vara nödvändigt. Enklast att höra med Nornet / Avsnzas kundtjänst hur det fungerar med ditt nya land.

Enda skillnaden är att BankID kan vara lite krångligt men Nordnet arbetar med en teknisk lösning som jag ingår i en Provgrupp. Jag vet inte vad det är, men efter att dom la in mig i gruppen fungerar BankID felfritt.