Isk i husbanken långsiktigt?

Hej.

Jag sparar sedan början av sommaren 2500:- i månaden jämt fördelat i 7st olika fonder (en räntefond, en blandfond och 5st aktiefonder) hos Swedbank där jag har resten av min ekonomi. Alla fonder utom räntefonden är Swedbanks egna, räntefonden är spiltan. Jag har en förvaltningsavgift på 0,64% i medel.

Mitt mål är 1 000 000:- innan jag fyller 50år, jag är 26 idag.

 

Min fråga är då: löser jag uppgiften på ett tillfredställande sätt med ett isk hos Swedbank eller bör jag flytta mina placeringar till ex avanza eller Nordnet?

Duger ett isk till uppgiften?

Är 0,64% i avgift rimligt eller bör jag se till att sänka den?

 

/Pontus

Jag började spara hos min egen bank för några år sedan också. Men när jag märkte att jag gillade det att hålla på med det där och läste en hel del på den här bloggen så flyttade jag mitt ISK till Nordnet istället. Kunde lika bra ha blivit Avanza.

Större utbud, och alltså lättare att variera och minska kostnader med fler billigare fonder. För att behålla mina “guldkund” förmåner hos min bank har jag en lite del fondsparande kvar. 500 sek om månaden. Min bank ser jag mer som leverantör av tjänster som jag använder till min vardagsekonomi. Lönekonto, försäkringar, kreditkort. Aktiespara gör jag annanstans.

Det låter lite som det vore bra för dig att göra detsamma. 0,64% låter för tok för högt om det inte är ett medveten val. Om du är 26 år nu så har du många många år på dig där lägre avgifter kommer att ge dig mycket skillnad.

Nackdelen med att börja spara annanstans är man inte längre kan logga in på endast bankens webbsida för att titta på sitt kapital. Och det är lite mer bök att överföra pengar (eller autogiro), men på andra sidan får man det större utbud och oftast mycket mer info och data för att kunna följa portföljens utveckling och anpassa den.

Jag ångrar i alla fall inte mitt val. Jag är nöjd med min bank för vad de kan göra för min vardagsekonomi. Jag är nöjd med Nordnet för min nya hobby aktiespara. :wink:

Dina fonder i Swedbank bör vara de indexfonder som heter Robur Access med tillägg som Global, Sverige mm. Förvaltningsavgift 0.20 procent.

Inte de fonder som banken " lurat" på dig.

Hej Pontus!

Kolla över så att du har Swedbanks passivt förvalta fonder som heter “Access”.
Lägre kostnader som kommer gynna dig över tid!

Funkar lika bra på Swedbank, men rekommenderar Avanza eller Nordnet då utbudet är bättre på fonder och du kan därför sänka dina kostnader!

Hoppas du fått svar på dina frågor!