Ny fond: Avanza Sverige

Vad säger ni? 0,17% avgift, ej marknadsviktad svensk indexfond.

Såhär skriver Avanza ” Indexnära för att fonden ska kunna selektera bolag med hög hållbarhetsnivå och därmed sänka hållbarhetsrisken i en värld som befinner sig under omställning. Fonden kommer efterlikna indexet Morningstar Sweden Sustainability Select 70 som vi har utvecklat tillsammans med Morningstar.

Bred för att den ska kunna ge en högre förväntad avkastning över tid, istället för att enbart fokusera på ett smalt index av redan stora bolag med en imponerande tillväxtresa i backspegeln. En resa som förvisso varit imponerande men där en stor del av värdeskapandet redan materialiserats.

Fonden kommer bestå av 70 bolag samtidigt som mindre- och medelstora bolag kommer få en relativt större vikt i indexet som rebalanseras kvartalsvis.

Billig där förvaltningsavgiften är 0,15 % och den förväntade totalkostnaden landar på 0,17 % per år, inklusive transaktionskostnader. Det är den näst billigaste Sverigefonden på vår plattform, efter Avanza Zero.

Fonden fyller en viktig lucka mellan småbolagsfonder och indexfonder då den har större vikt i små- och medelstora bolag jämfört med andra Sverigefonder.”

Så vad säger experterna, är detta en värdig konkurrent den rekommenderade nuvarande svenska indexfonden?

Mer på info:

1 gillning