Preservia Pref

Jag har en del av mitt innehav i en pref som heter “Preservia Pref”.Den kostade runt 100kr och gav 10kr tillbaka per år. Efter några månader kraschade hela aktien. Och några dagar senare kom det ut att företaget förlorat ett projekt och funderade på att ställa in en utdelning.Successivt så har aktien sjunkit ännu mer och är nu nere i 40kr klassen.Har sjukt svårt att värdera denna pref. Känns som kursen är väldigt manipulerad av folk med insyn. Och då är frågan. Mår företaget bra så att man bör sitta kvar, det är ju ändå en pref till ett företag som verkar ha läget hyfsat under kontroll. Eller bör man vara orolig för fler inställda utdelningar? Vad gäller egentligen vid inställd utdelning hos en pref?Har en magkänsla av att folk som har bra insyn vill trycka ner priset och sedan köpa in sig väldigt billigt.Men jag kanske gör en felbedömning.Hur ser du på det?Mvh Roger

Bolaget bildades 2015. Det har gått med förlust år 2016, 2017 och första halvåret 2018. Jag tror att du kan lägga dina konspirationteorier åt sidan. Att aktiekursen har sjunkit är helt naturligt.

Preferensaktier har förtur till utdelning före stamaktier, men finns det inga pengar att dela ut så får ägarna till preferensaktierna givetvis inte heller någon utdelning.

Ett nystartat bolag som lovar 10 procent i utdelning! Varningsklockan borde ha ringt skyhögt. Det är helt uppenbart att risken är hög, vilket du nu fått erfara. Ibland lyckas även uppstickare, så vi får hoppas att bolaget kommer på fötter igen. Själv satsar jag aldrig pengar i denna typ av bolag.