SEF Kavaljer Investmentbolag A sena och går ej att köpa

Hej

Genomförde ombalansering av min Globala barnportfölj i mitten på november. Lyckades med hjälp av detta forum hitta rätt trots att en av de rekommenderade fonderna hade bytt namn till SEF Kavaljer Investmentbolag A.

Köpte min andel och fick besked om att det var skickat till fondbolaget med tidigast uppskattad tid på kontot 25 november. Detta köp har ännu inte gått igenom. Min månatliga insättning har inte heller gått igenom och ser nu att “köp” knappen är grå på Avanza. Står även som “Ej handlingsbar” i mitt månadssparande.

Mailade investmentbolaget med frågor om fördröjningen är något tillfälligt fel eller om det brukar ta nästan två veckor för köp men inte fått något svar.

Vet något vad som pågår på bolaget?

Kan man med hjälp av Avanza på något sätt få tillbaka pengarna när de verkar fastnat i “limbo”?

Har Jan eller någon annan ett alternativ att föreslå till denna fond?

Tack Jan och Caroline!

Vad som är attraktivt med SEF fonden är att den är hälften global / hälften svensk. Vi har faktiskt skrivit om detta tidigare och kom fram till att det gick att ordna ungefär samma fördelning som SEF fonden med hjälp av Spiltan fonder men då till en billigare pris.

75% Spiltan Aktiefond Investmentbolag / 25% Spiltan Globalfond Investmentbolag

 

 

För tillfället är det problem med kommunikationen mellan Avanza och administratören för fonden. Detta skall vara avhjälpt inom kort. Problemet gäller flera fonder, inte bara Investmentbolagsfonden.
Mvh Jan-Ove Sundgren, Kavaljer

Hej

Tack för svaret Adde.

Vill även påpeka att SEF svarat om att felet är anmält till deras administratörer (State street) i Luxemburgoch att det bör ordna sig inom snart.

Mvh
Damir

Hej

 

Tack för att du uppmärksammade mig på detta Adde! Ska kolla närmare i forumet nästa gång innan jag frågar.

 

Vill även tillägga att SEF svarade att de felanmält problemet till sin administratör i Luxemburg och att det skulle ordna upp sig snart.

Ingen fara. Det var länge sedan när vi skrev om det här och dessutom hade fonden då ännu ett annat namn. :wink: Och bra att det kommer ordna sig!

Felet är nu hittat och korrigerat. Fonden skall vara tillgänglig igen. Mvh Jan-Ove Sundgren, Kavaljer