Spara till vuxna barn

Hej

Jag kommer att ge mina två vuxna barn 200000:- vardera då jag fått ett förtida arv av mina föräldrar. Jag vill att dessa pengar skall användas till något varaktigt, förslagsvis boende. Enkelt med min ena son som köpt en lägenhet och jag kan amortera hans lån med dessa pengar. den andra bor i en enkel hyresrätt och har inte nytta av pengarna nu. Han tycker själv att det är bra om jag kontrollerar pengarna tills han har behov av dem. Hur gör man bäst?

JAg vill ju inte att pengarna skall blandas med mina ifall jag skulle avlida hastigt för då försvinner de ju för hans del. Tips!

Hej!

Vad fint att du vill hjälpa dina barn på detta vis.

I erat fall så tror jag att sparande i en Kapitalförsäkring är passande. Investerar du t.ex. fonder i en sådan depå så får du nämligen välja förmånstagare. Då du kan välja sonen i fråga så är det han som skulle ärva pengarna därifrån. Det är det sätt många sparar till barn och det funkar självfallet till myndiga barn också!

Var dock medveten om att vissa banker tar ut en speciell avgift för kapitalförsäkring medan andra (t.ex. de stora nätmäklarna) inte gör det. Kika i förväg så du inte betalar mer än du måste i onödiga utgifter!

Lycka till med sparandet!

Vänligen
Elin