Sparande studenter

Jag och min bror studerar och lägger undan 20.000kr i månaden tillsammans. Vi håller på o kollar runt vart man borde placera pengarna för att kunna få så bra avkastning som möjligt till en liten risk. För vi har nämligen tänkt ta ut pengarna inom 3-5år för att sedan investera i bostäder och få in passiv inkomst genom att hyra ut dem.Har någon något bra tips på vart man borde placera pengarna någonstans? Borde man följa Jans nybörjarportfölj eller något liknande? Eller har ni andra bra tips? Alla tips uppskattas!

Hej!

Först och främst, bra jobbat att spara så pass mycket och särskilt som studerande! Jag är själv student och vet att många tycker det kan vara svårt.

Nybörjarportföljen rekommenderas på 4-6 års sikt, så det är ett alternativ för er.
Ni kan även läsa lite om avancerade portföljen och se om det kan vara något passande. Än lägre risk, tidshorisont 2 år och uppåt. Den här det lägre beräknad avkastning än Nybörjarportföljen så jämför alternativen. Överlag kan man vikta över mer mot räntefonder och mindre mot aktier för lägre risk. Värt att ha i åtanke är dock att om det sker en höjning av reporäntan i Sverige så är den missgynnade för just långa räntefonder.

Stort lycka till med sparandet!

Vänligen
Elin