Svenska Valutan?

Hej Jan!

Har för mej en viktig fråga, vad tror du om den svenska valutan?
Ser ju nu att den går ner. Jag har varit med när kronan var 28Kr mindre värd än den Norska (Driver firma i Norge) Men den har ju vid flera tillfällen tagit sig upp igen…
Men nu är jag orolig att Sverige har stora utmaningar i framtiden och att Sverige får svårt att komma tillbaka.Vore tacksam att dina synpunkter.

Mvh Joakim

Det finns mängder av länder som har det värre än oss. Grekland och Italien är de värsta, men även Frankrike, Spanien, Portugal är rätt risiga.

Visst, Sverige har kanske några tuffa år framför sig, men tro att Sverige skulle klappa ihop känns ändå långsökt.

Är ju möjligt att kronan återhämtar sig lite i takt med att räntan börjar höjas igen.

Jag skulle säga att det är i princip omöjligt att förutspå flera år in i framtiden, om det är det du menar. Kortsiktigt kan man ju se risker på många håll, men på längre sikt är det helt enkelt för mycket som kan hända för att det ska bli meningsfullt att agera på ett visst sätt, annat än att kanske begränsa risken för att det inte går att förutspå, men det gäller ju alltid.

Kan också tycka att “raset” är något överdrivet. Mot den norska kronan så är den svenska kronan starkare än medelvärdet de senaste 20 åren. Så något jätteras där kan man ju knappast prata om. Mot dollarn är vi nog ganska nära medelkursen senaste 20-30 åren. Det som sticker ut där är ju snarare 2009-2014 när kronan var väldigt stark jmf. dollarn.