Vem av er har köpt binära optioner? Er erfarenhet?

I programmet Plus på SVT har två program nu handlat om folk som har blivit lurade på binära optioner. Så jag frågar därför er om ni har handlat med binära optioner och vad er erfarenhet har varit.

Som jag har förstått det är binära optioner en form av spekulation som sker på extremt korta tidsperioder med optioner som handelsinstrument. Som jag då har skrivit tidigare i anda inlägg i denna frågelåda så är det viktigt att ha “long straddle” som teknik om man ska ha någon chans att på något sätt garantera att man åtminstone inte ruineras på optionshandeln. Precis som med vanliga optioner ska man tänka på att ha lika stort inköpsvärde i både köp- och säljoptioner, med samma underliggande tillgång, med samma utfärdare, med samma löptid och med samma inlösenpris o s v. Om man inte har detta, då utsätter man sig för en kopiöst stor finansiell risk att bli, som programmet Plus visar goda exempel på, utblottad. Att gå från fonder till binära optioner är som att gå från att cykla till att köra en Bugatti. Helt skilda världar av kompetens. Den som har kapitalet måste vara smartare än mäklaren i denna fråga. Eller helt hålla sig undan (för sin egen skull).

Optionshandel, köp av instrumentet i första hand, är inget för noviser. Man måste förstå hur man rent tekniskt ska handla de så att man har oddsen på sin sida. Optionshandel är ett vadslagningsinstrument. Inget annat. Ett extremt sådant. Så tänk på detta innan ni ger er i kast med binära optioner. Jag kan dock egentligen inte se något fel i binära optioner som sådant utan det är snarare förståelsegraden som är grundproblemet. Jag skulle också rekommendera er att hålla er till stora kända finansinstitut för handel i sådana här instrument (ifall ni nu prompt ska handla i denna typ av optioner). Undvik små, nystartade “hippa” rörelser. Åter igen, maximera oddsen för att vinna. Maximera s k asymmetrisk avkastning (d v s maximera uppsidan, minimera nedsidan. Förbättrad riskjusterad avkastning gäller även spekulation, som i sig är en form av allokering).

Undvik överhuvudtaget.

Även om den handelsplattform du använder inte är direkt kriminell eller uppenbart oseriös så handlar detta om onlinespel, inte investeringar.

Du har negativ förväntad avkastning över tiden om du inte systematiskt och med bred marginal är bättre på prissättning av komplexa optioner än de specialister med jämförelsevis enorma resurser som du handlar mot.