2019 års uppdatering av Globala barnportföljen

Komplett uppdatering av artikeln om globala barnportföljen

Den här veckans avsnitt är en komplett uppdatering av artikeln om den globala barnportföljen. Det är en fondportfölj bestående av 90 procent aktier och 10 procent räntor. Oavsett om du är en nybörjare, expert, sparar själv eller använder en fondrobot hoppas vi att du kommer ha glädje av uppdateringen.

I artikeln går vi genom bakgrunden till portföljen, diskuterar beslutet att välja 90/10 istället för en ren 100/0 portfölj med bara aktier samt vad du kan förvänta dig i form av avkastning och risk. I överkursdelen gör vi en liknande Monte Carlo-simulering som för Nybörjarportföljen både med vår egen data och Lysas data.

På grund av tekniskt strul och att Google ogillar att man duplicerar innehåll, behöver du klicka på nedanstående länk för att komma till den uppdaterade artikeln. Du kan även välja att se videon på Youtube eller lyssna på avsnitt #91 där poddar finns t.ex. på SoundCloud, iTunes, Acast, Spotify.

Tack för den här veckan och återseende nästa söndag igen. Nästa veckas avsnitt kommer att handla om huruvida man ska investera ett befintligt belopp på en gång eller sprida ut det över tid. Därefter kommer ett avsnitt med Hanna från Trine.

Hälsningar,
Jan och Caroline

PS. Jag har stängt av kommentarerna för den här artikeln, då jag hellre har diskussionen kring globala barnportföljen på den aktuella sidan. DS.

Få ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt

Genom att fylla i din e-postadress nedan får du ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt (till skillnad från vårt månatliga nyhetsbrev). I normala fall innebär det ett mejl varje måndag morgon. Självklart är det kostnadsfritt och du kan avsluta när du vill.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök