2019 års uppdatering av Globala barnportföljen
Sök:

2019 års uppdatering av Globala barnportföljen

RikaTillsammans #91 - Komplett uppdatering av artikeln om globala barnportföljen

Den här veckans avsnitt är en komplett uppdatering av artikeln om den globala barnportföljen. Det är en fondportfölj bestående av 90 procent aktier och 10 procent räntor. Oavsett om du är en nybörjare, expert, sparar själv eller använder en fondrobot hoppas vi att du kommer ha glädje av uppdateringen.

I artikeln går vi genom bakgrunden till portföljen, diskuterar beslutet att välja 90/10 istället för en ren 100/0 portfölj med bara aktier samt vad du kan förvänta dig i form av avkastning och risk. I överkursdelen gör vi en liknande Monte Carlo-simulering som för Nybörjarportföljen både med vår egen data och Lysas data.

På grund av tekniskt strul och att Google ogillar att man duplicerar innehåll, behöver du klicka på nedanstående länk för att komma till den uppdaterade artikeln. Du kan även välja att se videon på Youtube eller lyssna på avsnitt #91 där poddar finns t.ex. på SoundCloud, iTunes, Acast, Spotify.

Tack för den här veckan och återseende nästa söndag igen. Nästa veckas avsnitt kommer att handla om huruvida man ska investera ett befintligt belopp på en gång eller sprida ut det över tid. Därefter kommer ett avsnitt med Hanna från Trine.

Hälsningar,
Jan och Caroline

PS. Jag har stängt av kommentarerna för den här artikeln, då jag hellre har diskussionen kring globala barnportföljen på den aktuella sidan. DS.


Den här artikeln publicerades 2019-03-10 klockan 19:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Globala barnportföljen.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.