20M SEK i AB att investera

Hej,

Jag har ca 20M SEK på ett konto i mitt helt egna AB. I dagsläget ligger dom på ett vanligt bankkonto. Vad ska jag investera i?

Jag behöver inte direkt pengarna inom närmaste 10-15 åren

Jag tycker börsen är högt värderad och är riskavers på kort sikt. Vill helst vänta till långkonjunktur slagit innan jag går in på börsen.

Vill inte sitta och trada dagligen. Kan tänka mig Avanza & Nordnet och själv förvalta.

 

 

Hej!

Jag skulle om jag var du börja med att köpa bra bolag på A-listan med hög utdelning (t.ex SEB, Atlas Copco, Telia mfl) och köp regelbundet, t.ex en gång per kvartal de kommande två åren så slipper du fundera på bästa/lägsta kurs. Återinvestera sen utdelningen de kommande 10-15 åren i samma typ av aktie. Jag skulle inte välja ISK utan traditionell depå eftersom du inte ska sälja/trada i stor omfattning.

Du skriver att han bör köpa utdelningsaktier i ett depå-konto istället för ISK.
Hur tänker du då? 0,45% vs 30% för utdelningar.

Stort tack! Bra idé att köpa med intervaller kommande år för att dela upp risken givet att jag tror det kommer en långkonjunktur som kommer påverka börsen negativt inom 1-3 år.

Du skriver ISK vs trad depå. Funkar ISK för ett AB? Vad är skatten i dessa två respektive? Är ju oavsett svårt för mig att få ut pengarna ur AB givet dåligt med utdelningsutrymme och lågt löneunderlag där.

Jag skulle ta profesionell hjälp. Om inte annat för att ha något att benchmarka mot. Den jag hade gått till i första hand är Henrik Tell som varit med på bloggen i t.ex. dessa avsnitten:

Du når honom på hans bolag Effektiv Förmögenhetsförvaltning du får gärna hälsa från mig. Det skulle jag uppskatta.

Sedan skulle jag nog rekommendera en ordentlig portfölj. Se gärna även dagens avsnitt som släpps ikväll.

Tack för bra tips. Kollar med Henrik.