Aktier

Jag har tänkt försöka börja lära mig att investera i aktier och läst en massa om detta och kommit fram att till att öppna ett isk konto är det lättaste sättet att starta upp. Då behöver man bara betala en en summa för skatt en gång per år och slipper deklarera det. Eller har någon något annat sätt som är bra i början ?

Sen undrar jag vad det är för skillnad på att köpa och sälja aktier via min banks hemsida (i detta fall Swedbank) och en bank som bara är specialiserad på aktier tex Nordnet eller Avanza?

Hej Ted!

Ett ISK är perfekt att börja med!
Däremot så skulle jag ha valt Nordnet eller Avanza som plattform för aktiehandel, detta för att courtaget (kostnaden vid köp/sälj) är väldigt mycket lägre där än på Swedbank och andra storbanker (Nordea har även billigt courtage).

Så bäst är då att välja en av Nordnet eller Avanza, den du tycker känns bäst och lättast att använda.
Jag tycker att Avanza är bäst överskådlig när man handlar med aktier.

Däremot innan du börjar med aktier så tycker jag att du ska läsa på mycket och gärna gå någon kurs i aktiehandel, beroende på din ålder så rekommenderar jag någon kurs hos Unga Aktiesparare (28år eller yngre) eller Aktiespararna om du är äldre än 28. Dessa två föreningar har väldigt bra och grundliga aktiekurser för att komma igång!

Finns även en hel uppsjö av aktieböcker att läsa!

Lycka till!