BetterWealth Stabiliserar portföljen innan kraschen, tur eller skicklighet?

Saken är att de gör exakt vad de säger. När volatiliteten ökar och korrelationerna sätts ur spel så re-optimerar de portföljerna för att bibehålla en stabil riskspridning.

Den här gången stämde det men kommer de köpa tillbaka i tid?

Fick detta mejl i går:

Varför justerar BetterWealth min portfölj?
Till följd av den osäkerhet som en skakig marknad har medfört har risken, eller volatiliteten, det vill säga hur kraftiga rörelser vi upplever ökat, både i tillgångsslag som aktier och obligationer, men även i råvaror som guld och olja.

Det som vidare har skett är att diversifieringen har förändrats. Det vill säga samvariationen eller korrelationen mellan olika tillgångsslag har ökat. Exempelvis har korrelationen mellan aktier och guld stigit. Kort sagt så innebär det att portföljernas riskspridning har blivit sämre, och att risken i portföljerna ökat.


Dom säger inte exakt vad de gör, men vad jag kan se så sålde dom över 7% aktier i min portfölj

Hej Per!

Som du säger så kan det lika gärna var tur som skicklighet, hur visste dom att det skulle fortsätta ner och inte vända upp direkt?
Som du också säger, när kommer dom justera tillbaka? Om dom justerar efter volatiliteten så kommer det dröja en bra tid framåt innan dom justerar tillbaka och marknaden kommer hinna vända upp också en bit innan dom köper mer aktier eftersom det brukar vara. väldigt volatilt när väl marknaden vänder uppåt också.

Men visst, dom lyckades denna gången!

Hej

Ja det håller jag med om, De viktade ner ytterligare en gång, dagen innan börsen föll nästan 10% till…

Nu hoppas jag bara att de följer med upp igen.

Men om jag förstår dem rätt så är det inte deras absoluta fokus att följa med upp, utan huvudsaken handlar just om att minska fallen.

Vi som lever får se

Precis.

Men det där kan bli väldigt fel, att undvika nedgångar men att inte vara med på uppgångarna igen, en sådan strategi kan nog halka efter i avkastningen på lång sikt.
Efter ett sådant fall hade jag iaf velat gått tillbaka till samma risk som jag hade innan justeringen mot mindre risk.