Flytt av tjänstepension till Avanza eller Nordnet

Jag har i helgen hjälpt mina föräldrar att flytta sitt privata pensionssparande från Nordea till Avanza med en struktur lik Globala barnportföljen och fått ned avgiften från 1,55% till ~0,2%. Är smått ursinnig på Nordea som roffar åt sig så omotiverat mycket.

Nu funderar jag hur vi ska göra med deras tjänstepensioner, som idag ligger i någon totalt icke-transparant pensionslösning på Nordea där det inte går att se avgiften och knappt innehavet. Har läst på hos Nordnet och Avanza som båda verkar erbjuda kostnadsfria lösningar med undantag för själva fondavgifterna.

Om vi satte upp deras pensionslösning som 60% LF global index/20% Spiltan Invest/20% Spiltan Ränta skulle den totala avgiften på deras sparande vara de 0,2% som fonderna tar, eller missar jag någon annan avgift? Blir orolig när Nordnet skriver om reavinstskatt i samband med sin fond-i-fondlösning, hur funkar beskattningen på tjänstepensionssparande? Vad skulle ni rekommendera av Avanza/Nordnet?

Mvh

Viktor

Hej!

Jag har själv en otransparent tjänstepensionslösning hos Nordea och dessutom men tjänstepension från mitt nuvarande jobb på Nordnet. Mycket nöjd med den lösningen hos Nordnet där jag själv bestämmer exakt vad den skall innehålla, inga konstigheter.

Regler kring beskattning av tjänstepension kan du läsa här:

Den avgift som blir i den lösning du beskriver ska bli avgifterna från just fonderna själva. För mer utförliga svar rekommenderar jag att du ringer kundtjänst på Nordnet och/eller Avanza och ställer frågor. De brukar vara väldigt effektiva och hjälpsamma hos båda aktörerna, dessutom skadar det inte att kontakta båda aktörerna och se vad de kan erbjuda så du kan jämföra.

Hälsningar
Elin