Flytta från fonddepå till ISK i nuvarande läge?

Hej!
Jag har cirka 260 000 kr i en fonddepå med avgift på 1,3 som jag förr eller senare kommer vilja flytta över till ett ISK konto. Just nu ligger jag cirka 9 procent lägre än högstanivån efter senaste tidens återhämtning.

Min fundering är däremot om de är dålig tajming att flytta över just nu när marknaden är så pass volatil, och om det därför är bättre att vänta tills marknaden “lugnat sig” för att sedan flytta över hela summan pengar? De alternativ som jag ser vet om är:

  1. Sälja av just nu trots nedgången och köp in sig med allt i ISK konto.
  2. Sälja av allt just nu och dela upp insättning på ISK konto genom månadssparande på tillexempel 1/12 av värdet för att inte köpa in just innan en börsnedgång (vilket inte känns helt omöjligt). Nackdel blir då att jag ligger utanför marknaden med mycket pengar vid en eventuell snabb återhämtning.
  3. Sitta still i båten trots höga avgifter och vänta tills börsen har stabiliserats för att sedan föra över allt på samma gång.

Har nyligt börjat intressera mig i sparande och skulle vara väldigt tacksam om era åsikter i denna situation.

Att tillägga är att en större del av dessa pengar kommer jag ha en långsiktig sparhorisont med (10+ år), medan en del mest troligt kommer användas vid lägenhetsköp om cirka 3-5 år.

Hej,

Om jag vore dig hade jag delat upp beloppet i fyra delar och flyttat över en del i taget. Sälj av 65 000kr och flytta över till ISK. När köpen gått igenom hade jag sålt av nästa 65 000 kr. Och så vidare…

Tack för svaret!
En till fråga:

  • Om man ska flytta pengar från fonddepå till ISK, är det smartast att göra vid en nergång som nu för att få en mindre skattesmäll och köpa in sig billigare i ISK? Eller ska man vänta på en uppgång för att sedan sälja?

Tack för svaret!
Jag har en till fundering. Om man ska sälja av från fonddepå som gått med vinst, är det smartare att göra vid en nedgång (som nu tillexempel) för att minimera skatten, eller är det mer rationella att vänta till börsen går upp igen för att sälja av?