Flytta ihop mitt sparande?

Jag har öppnat ett konto hos lysa och börjat månadsspara 10000 kronor där och har fått tillgång till fonder som mina föräldrar har sparat ihop till mig som ligger på 70000 just nu på ett isk, dessa fonder är i handelsbanken. Tycker du att jag ska flytta över allt till lysa för att ha det samlat och slippa handelsbankens dyrare avgifter?

Hej Anton!

Om du själv vill ha ditt sparande via Lysa så tycker jag absolut att du ska flytta över det från Handelsbanken, eftersom det ligger redan i ett ISK så blir det inte heller så stora kostnader att flytta sparandet. Du kommer endast att få betala en liten schablonkostnad vid insättningen på Lysa.

Om du är nöjd med Lysa och inte så förtjust i dina fonder (och kostnader) i Handelsbanken så finns det inte många anledningar att inte flytta. Det gör saker enklare att ha koll på och dessutom ligger samtliga pengar i den lösningen som du föredrar.

Ett alternativ är att ha kvar och omplacera dina fonder på ditt Handelsbanken-ISK så att avgifterna blir lite lägre där. Men jag antar att hela vitsen med ditt Lysa val var att ha ett enkelt och bra sparande utan sådant krångel. Jag hade flyttat utan tvekan.

Tack för svar, kommer flytta över allt till lysa men ska jag flytta allt direkt eller öka mitt månadssparande med pengar från fonden och på så sätt flytta över det på sikt för att få lägre risk?

Hej Anton. För att dina på pengar i handelsbanken redan är investerade på börsen kommer du inte minska risken särskilt mycket genom att hålla fast dem där eller sprida dina insättningar på Lysa över tid. Får börsen en lite dippa de kommande veckorna så kommer det märkas både på ditt lysa konto och ditt handelsbanken-konto.

Jag skulle göra det enkelt för mig. Sälja av på en gång och flytta ihop allt direkt. Då har du pengarna var du vill ha dem och inget strul med en del som hänger kvar annanstans ett tag till.