Fondrobot - Börja om eller sätta in allt jag har?

Hej

Jag har just skaffat ett konto hos lysa efter rekommendation från en god vän som haft sina pengar där det senaste året. Jag har inga jättestora besparingar som det är just nu, bara lite över hundratusen men har tänkt att spara cirka 10,000 i månaden nu dom kommande två åren till en bostadsrätt.

Jag vet dock inte riktigt hur jag ska tänka med pengarna jag har nu, bör jag lägga allting redan nu på lysa för att komma igång med att få pengarna att växa så fort som möjligt eller bör jag fortsatt ha dom på SBAB och påbörja ett nytt sparande för lysa för att dela upp på pengarna lite?

Jag är själv inne på att flytta över allting direkt till mitt lysa konto men samtidigt känns det lite läskigt, kanske känner jag så bara för att jag aldrig använt en tjänst som lysa förut?

Gör mig lite klokare, tack!

Hej Anonym,

Välkommen till bloggen!

Jag skulle inte rekommendera att sätta pengar som ska användas inom 2 år hos LYSA eller någon annan investering på marknaden. Det är för kort tidshorisont och du tar en risk helt i onödan. För ett kortsiktigt sparande på 2 år rekommenderar jag ett bankkonto med insättningsgaranti och ränta över 0 %. T.ex. collector bank eller Avanzas sparkonto+.

Lycka till med ditt sparande!

Hälsningar,
Jan