Freetrade?

Hej,

skulle vara intressant om ni utvärderade Freetrade (även om ni inte förordar handel med enskilda aktier).

https://digital.di.se/artikel/avanza-och-nordnetutmanare-gor-sverige-till-hemmaplan-erbjuder-gratis-aktiehandel

Hälsningar,

Mats

 

1 gillning

Hej Mats,

Nu har jag inte läst på så mycket om hur deras affärsidé ska fungera, däremot så finns det lite man ska fundera över innan man väljer en nå sådan tjänst.

Vad är deras affärsidé, vad tjänar dom pengar på? Är det inte själva handeln så måste dom få pengar på något annat sätt, eller kommer det kosta i framtiden så att detta är ett sätt att locka in sparare?
En tjänst från ett annat land med kontor i Sverige, vad för regler gäller hos dom?

Lite frågor du kan fundera över.

Dom kommer enligt uppgift att placera sitt Europeiska huvudkontor i Stockholm enligt vad jag förstått. Dom tjänar väl pengar som alla andra aktörer på kick-backs från fondavgifter och kommer att ha tjänster som dom tar betalt för. Kostnad för courtage går väl bara åt ett håll…
Det var väl bakgrunden till mitt intresse.
/Mats

Nu är det här en rätt gammal tråd, men la precis märke till det här företaget i mitt flöde. Jag är också intresserad av deras tjänst. Det blir ganska mycket pengar man kan spara om man plockar bort cortageavgiften, framförallt vid ombalansering och byte av fonder. Själv handlar jag just nu enbart med ETF:er vilket de tycks tillhandahålla. Kan säkert vara bra att få tillgång till fler europeiska ETF-marknader än XETRA som man får via Nordnet och Avanza.

Vad jag förstår har de skickat in en ansökan hos finansinspektionen och väntar på att få godkänt tillstånd för att få lansera tjänsten i Sverige.

Hej Mats och @msterverk

Daniel på Freetrade här!

Vi har inte lanserat i Sverige ännu, men står i begrepp att göra det. :rocket:

Mycket riktigt har vi en licensansökan hos Finansinspektionen som handläggs just nu.

I väntan på tillståndet från Finansinspektionen bygger vi den svenska Freetrade-appen, som vi initialt släpper som en beta och öppnar upp för en mindre grupp användare åt gången.

På vår svenska webbplats kan man anmäla sig till väntelistan och vi kommer ge förtur till de personer med referrals (ju fler referrals, desto tidigare access till appen), då vi vill prioritera dem som hjälpt oss bygga vår svenska community. I nuläget skulle endast en referral placera er i topp-100, så känner ni bara en annan person som ni tror skulle uppskatta courtagefria investeringar, bjud med dem!

Vi håller vår community uppdaterade om lanseringen genom primärt nyhetsbrev, men om ni har några frågor under tiden är ni välkomna att höra av er: daniel.engstrom@freetrade.io

Hälsningar,
/Daniel

(De svenskar som i höstas deltog i vår crowdfunding-kampanj på Crowdcube har garanterad early access)

1 gillning

Hej igen!

Kort uppdatering och glädjande nyheter: Finansinspektionen har nu gett oss besked att de godkänner vår ansökan om tillstånd att lansera Freetrade i Sverige!

Nästa steg blir att vi under kommande veckor rullar ut en closed beta av Freetrade-appen, där de som skriver upp sig på väntelistan får åtkomst först.

Om ni har några frågor under tiden är ni välkomna att höra av er: daniel.engstrom@freetrade.io

Hälsningar,
Daniel

1 gillning

Det var väldigt glädjande!

I och med att detta är väldigt nytt känner jag en blandad förtjusning. Det är spännande med något nytt som låter väldigt bra. Samtidigt som jag har en viss skepsis till nya aktörer som jag sett väldigt lite information om.

Vad innebär en closed beta?
Jag kan inte se ert svenska organisationsnummer på hemsidan.
Finns det någon länk till finansinspektionens hemsida där vi kan ta del av godkännandet?

Hälsningar
Mattias

Förstår vad du menar och det stämmer att vi inte hunnit göra speciellt mycket väsen av oss ännu. Men förhoppningsvis kommer Freetrade bli mer synligt på svenska marknaden framöver!

Ska se till att våra svenska bolagsuppgifter kommer på plats på webbplatsen, samt kontaktuppgifter till vårt svenska team, så det blir enklare att höra av sig till oss. Tack för att du uppmärksammade detta!

Closed beta innebär i korthet en version av appen där all funktionalitet inte är på plats ännu, men där vi vill ge en begränsad grupp användare chansen att testa och komma med feedback hur vi kan förbättra tjänsten innan publik lansering.

Här finns att läsa mer om Finansinspektionens beslut: https://finansinspektionen.se/sv/vara-register/foretagsregistret/details?id=652483

/Daniel

1 gillning

Stort tack @DanielE för att du svarat på mina frågor!

Ser fram emot att få testa appen. Freetrade vann British Bank Awards 2021 i kategorin “Best Online Trading Platform”* så jag tror det här kan bli väldigt bra även i Sverige!

*British Bank Awards 2021 Winners - Smart Money People

/Mattias

Hej Christian!

Tack för din fråga!

Det finns europeiska nätmäklare som använder Payment for order flow som ersättningsmodell och som sakteligen expanderar sin verksamhet i Sverige. Vi använder alltså inte den ersättningsmodellen.

Freetrade använder en freemium-modell för vår intjäning, där vårt grundpaket är gratis (och kommer alltid att vara gratis), medan vi har abonnemangsformer där det går att betala extra för att få tillgång till andra marknader, konton och tjänster. Vi håller fortfarande på att bygga det svenska erbjudandet, så jag får återkomma när jag vet mer exakt hur det kommer se ut!

Vill du höra mer om Freetrade så gästade vår Sverigechef i går Fintechpodden där de avhandlar en hel del om Freetrade och Sverige. :raised_hands:

/Daniel

Hej!

Passar på bumpa den här tråden då vi nu precis har börjat släppa på svenska kunder i Freetrade-appen. :+1:

Om någon här är intresserad av att vara med och testa Freetrade kan man anmäla sin e-postadress på vår webbplats för tidig åtkomst. Appen är just nu i en beta, vilket betyder att all funktionalitet är inte på plats ännu. Men vi kommer lägga till fler kontotyper (såsom ISK) och aktiemarknader inom kort.

För frågor så hjälper jag gärna!

/Daniel

1 gillning