Hur använda nettoinkomsten

Hej, jag heter Hanna och läser ofta dina inlägg pâ rika tillsammans. Jag är inte sâ säker pâ att kalkylera men vill bli bättre vad gäller fastighetsinvesteringar. Därför försöker jag lära mig av dina inlägg.

Jag har ett hus som är värderat av fastighetsmäklare till 600,000kr. Jag har lân pâ 300,000kr pâ detta. Jag har ett till hus värderat till 1,200,000kr. Jag har lân pâ 400,000kr pâ detta. Det första huset hyr jag ut heltid och nettoinkomsten per âr är ca 45,000kr. Det andra hyr jag ut till turister och det genererar pâ ett âr ungefär samma ârliga nettoinkomst.

Hur tycker du jag skulle göra med nettoinkomsten per âr? Fâ dessa pengar att arbeta ocksâ? Just nu “lever jag upp dem” sâ att säga. Ska jag sätta dem pâ ett konto med bra ränta ( isânnafall vilket?) eller ska jag betala av mina lân? Eller annan lösning? Kanske lâta dem vara en kontantinsats till en tredje investering?Att tillägga är kanske att mâlet är att kunna leva ekonomiskt fri om nâgra âr. Mycket tack för bra info som du delar med dig av och mycket tack pâ förhand om du har tid och vilja att kommentera mitt mail.

MvH Hanna

Hej Hanna!

Jag skulle säga att det beror på vad du har för mål med just dina investeringar.

Vill du ha fler fastigheter i framtiden så borde du absolut spara undan pengarna på något vis, antingen där du får ränta eller investera dessa pengar på lite längre sikt i aktiefonder beroende på vilken tidshorisont nästa fastighetsköp ligger på.

Men för att använda dessa fastigheter till din ekonomiska fördel så borde du iaf spara undan intäkterna eller amortera med dom, då bygger du iaf upp en mer stabil ekonomisk situation som kan öppna många dörrar i framtiden!

Vet inte om detta svarar på din fråga men kanske hjälper dig lite att tänka vidare!

Hej! mycket tack för svar! mvh Hanna