Hur och var ska jag börja spara?

Hej!

Jag har alltid varit oerhört ekonomisk i hela mitt liv. Mina systrar har alltid varit lite halv avis på mig för jag har haft så god hand med mina pengat medans de slösar hej vilt. Jag har rest mycket & aldrig varit snål utan bara väldigt ekonomisk. Har allitid minst 100 000 på ett konto … det känns tryggt & jag älskar att se när pengarna växer när jag sparar.

Jag har inga lån förutom CSN. Jag tar min examen den 24 maj i år… titulera mig som travelagent. Spännande… inga stora utgifter utan bara hyra … ingen bil eller andra materiela ting som ligger & kostar.

Men jag har pengarna på ett vanligt swedbank e-sparkonto. Det har ja haft hela livet … så mycket jag gått miste om! Där får man ingenting för sina pengar…

Nu är min stora fråga var & hur mycket av mina sparade pengar ska jag lägga någonstans ? Jag har skaffat Avanza men är så mesig & vågar inte prova själv.

Vill ha ett konto där jag kan spara mina pengar men som ger avkastning. Nu har de legat 100 000 fram & tillbaka där i säkert 15 år & möglat. Nu är det dags…

Hade varit jätte snällt om någon vill hjälpa mig med att ge lite tips,
för en person som jag som älskar att spara och som faktiskt är ekonomisk är ju detta en guldgruva. .

/Emma

Hej!

Du har kommit helt rätt! Var i samma sits som dig för ett par år sedan och hittade då denna bloggen. Här finns allt du behöver veta för ett enkelt och effektivt sparande. Det enda du behöver göra är att börja läsa här =)

Personligen tog det ett par månader från att jag började till att jag satt upp mitt automatiska sparande, men när väl det är gjort så är ansträngningen minimal.

Lycka till!

Hälsningar,

msFIRE svenskafire.se