Indexfond som följer kryptovalutor - nåt att fylla lekhinken med?

https://www.bitwiseinvestments.com/funds/Bitwise-10

Indexfonder som följer kryptovalutor verkar vara ett ganska nytt koncept - Bitwise är den enda aktören jag kan hitta som driver en sån fond. ‘Bitwise 10 Crypto Index Fund’ ska följa de 10 största kryptovalutorna precis som Avanza Zero följer de 30 största bolagen på stockholmsbörsen. Detta utan att man behöver sticka näsan i den “riktiga kryptovärlden” förstås, precis som med t.ex bitcoin-certifikat.

Frågan är om just denna ens går att köpa i Sverige? Den verkar finns hos nordnet, men handel med amerikanska fonder är väl inte tillåtet längre? https://www.nordnet.se/marknaden/aktiekurser/17370035-bitwise-10-crypto

Tror ni dessa fonder kommer bli mer populära - och skulle du vara intresserad av att investera i dem?

Jag tror att blockkedjetekniken är här för att stanna, men jag är inte tillräckligt insatt för att köpa enskilda valutor, så jag kör denna ETF som krydda i min momentumportfölj. ETFen är upp 155% på ett år (har tyvärr inte haft den så länge), men jag skulle inte ha den mer än som en krydda. Invesco Elwood Global Blockchain UCITS ETF - https://www.nordnet.se/marknaden/etf-listor/17018492-invesco-elwood-global?

1 gillning

Jag fick in Invescos fond Elwood av misstag i min portfölj för 4 veckor sedan. Den klev upp 22% på mindre än en vecka. Trevligt.
Som jag förstår det riktar fonden in sig på själva tekniken, som kryptovalutorna och annat som behöver en mycket säker datalagring begagnar sig av, inte mot själva valutorna. Kul krydda hursom!

Kursen på det indexet verkar väldigt korrelerat till bitcoin-priset. Kanske är värt att vänta på crashen innan man köper in sig.