Investera i Guld

Hej allihopa,

En fråga som länge funderat på , om man siktar på stabil investering utan risk för värde förändringar relaterad till inflation och världsmarknaden, att investera i guld, hur stabil är det egentligen ? Jämfört med räntefonder.

Hälsningar.

Hej @ahm ! Se trådarna Sanningen om guld som investering och Att investera i guld är ett dåligt investeringsbeslut, och borde inte finnas i RT-modellportföljer för långa diskussioner på ämnet :slight_smile:

2 gillningar

Guld är ungefär lika volatilt som aktier. Alltså väldigt mycket mera volatilt (svänger upp och ner) än räntefonder (generellt).

Väldigt svårt (omöjligt) att få stabil avkastning helt utan risk på det sättet som du beskriver. Det är typ bara sparkonto to som gäller men då kommer du i stort sett alltid förlora realt mot inflationen… Vill du ha bättre real avkastning så måste du ta risk.

Bra trådar, tror man bör bilda sig en uppfattning om alla alternativ det finns att investera i guld innan man funderar på att aktivt göra det.

Om du vill ha ett lite bredare perspektiv än bara guld och räntefonder rekommenderar jag första inlägget i Jakten på den “ultimata” allvädersportföljen.

1 gillning