Konto för utländska börshandlande fonder

Hej. Jag har precis kommit igång med mitt sparande och jag undrar nu hur andra tänker när det kommer till olika konton. Närmare bestämt börshandlande fonder från i första hand USA utan utdelning. Vad jag tittar på är främst fonder för råvaror såsom guld, silver och softs.

Vad jag förstår så finns det inget större behov av att lägga dessa typer av fonder på kapitalförsäkringskonto eftersom de inte tenderar att ha utdelning. Men kan man räkna med att tillväxten för denna typ av fonder blir tillräckligt hög för att motivera ett ISK-konto eller är det säkrare med ett vanligt aktiekonto här?

Jag skulle vara tacksam för tips!

Med vänliga hälsningar

Björn

Hej!

Detta är något jag frågat mig själv nyligen då jag börjat investera i råvaror. Som du skriver så behöver man inte tänka på KF om det inte är utdelning, däremot så har jag kommit fram till att t.ex. guld nog bör vara på vanlig depå då det snarare är en stabilisator än något som kommer rusa i värde. Kommer du däremot tradea en del med råvaror och tror på stora ökningar kan ISK vara ett alternativ, så det beror lite på ditt syfte.

Hälsningar
Elin