Köpa begagnad bil

Tänkte höra om det är någon som har räknat på när det är minst dåligt att köpa bil ur en ekonomisk synvinkel. Alltså hur begagnad kan den va innan den börjar kosta för mycket pengar?

Att undvika köpa helt nya bilar för att slippa värdeminskningen vet man ju

Hej!

Vi behöver två bilar i vårt hushåll ute på landet. Har en Volvo V70 som när vi köpte den hade rullat 6000 mil och var tre år gammal och en förmånsbil genom arbetsgivaren.

Jag tänker såhär: En bilaffär är (nästan) per definition en dålig affär och därför vill jag göra en sådan affär så sällan som möjligt. Vår V70 kommer att ha rullat 50 000 mil innan försäljning/skrotning om allt går enligt plan och vi behöver göra ny bilaffär efter 14 år. Kostnad för reparationer kommer inte upp i motsvarande värde som värdeminskning kostar på nyare bilar.

Förmånsbilen är en dyrare lösning än den privatägda men jag tänker diversering - jag riskerar inte att stå med två motorras samtidigt.

Hur tänker ni andra?

Det beror på vad du vill uppnå.
Jag tänker att jag inte vill byta bil så ofta. Så vi köper en bil som är ungefär 3-4 år gammal, och sen planerar vi att behålla den tills den är ungefär 10-15 beroende på hur den fungerar (vi kör inte mycket).

Viktigaste för oss är att vi slipper lån och får en fräsch bil initialt (dvs. inte för gammal). Men vi kör som sagt inte så mycket.