När kommer den bra GULD FONDEN på Avanza? (ERIC STRAND?)

Tyckte mig höra Erick Strand prata om att en bra guldfond skulle dyka upp på Avanza i slutet på Mars.

Är det någon som vet något om detta? Finns den än?

 

Nej. Några har kommit, men de är någon vecka bort eller så enligt kundtjänst.

Fick detta meddelande på Avanza i kväll:

"GULD AVA har nu blivit slutsåld. Anledningen till att denna produkt har blivit slutsåld är pga av regelverk som reglerar att emittenter inte får sälja mer än 2,5 miljoner enheter av en enskild produkt med råvara som underliggande tillgång. Det innebär i praktiken att om tillräckligt många enheter köps upp av investerare (2,5 miljoner st) så behöver de försätta produkten i bid-only. Det vill säga att produkten endast är säljbar då inventariet är slut.

Nu kommer de starta en likadan skitprodukt. Om några dagar kommer den att få den gamla produktens namn.

Väntar fortfarande på Den Bra Guldfonden, men har slutat hoppas.

De bra guldfonderna var först olagliga, sedan när Nordnet ändå lyckades ändrade man sig och skyllde på tekniken, men att det snart löser sig. Det var några år sedan det.

Avanza svarade tidigare idag (Xetra Gold får vi förhoppningsvis in i början av nästa vecka! WisdomTree kan dock dröja lite.) Källa: twitter https://imgur.com/WClai10

Spännande, de svarade mig såhär:

De är på väg, jag kan förklara läget.

Vår leverantör av kostnadsdata får in all data de behöver för Wisdomtree-produkterna så därför hoppades vi att vi skulle få ut de samtidigt som Xtrackers men det visade sig att det var något problem på kopplingen mellan Avanza och leverantören på vissa värdepapper men detta är på väg att lösas och då dyker upp dessa upp någon dag efter att det är löst. Förhoppningvis inom någon vecka.

Gällande Xetra Gold så väntar vår leverantör på korrekt kostnadsdata från emittenten, och vi skickar påminnelser var och varannan dag om detta, för att vi vill verkligen kunna erbjuda denna så fort som möjligt.

Så summerat så finns det verkligen tyngd bakom ryktena men vi kan inte ge ett konkret datum eftersom vi är beroende av andra parter.

Med vänliga hälsningar
Xxxxx
Avanza