Nordnet mycket billigare än avanza

Spiltan ränte fond kostar ung 0.3 i avgift i avanza medans 0.1 i Nordnet

Stämmer detta eller missar jag något? Är avgiften samma för båda bankerna?

 

Nästan i princip varenda fond är billigare i Nordnet så undrar ifall det är sant eller om de döljer avgifter

Om det inte är billigare så är det verkligen inte värt att någonsin använda nordkoreanet

Hej.

Fond avg är samma både på Nordnet och Avanza. Avanza redovisar total kostnad. Ingen annan bank som gör så. Då kvittar det vilken du väljer i så fall. Kostnaden blir det samma.

 

Mvh.jack

 

 

Av de två ja, men sen finns det ju andra som tex Savr där avgiften är lägre

Faat savr tar väl större avgifter i form av konto avgift och högre valutaavgift?

passar er för Nordnet.

först döljer man/redovisar inte alla avgifter för fonderna och i Norge har man nu höjt priset för sina indexfonder från 0%/år till 0,30%/år. det lär de förmodligen göra i Sverige också inom kort.

 

https://blogg.nordnet.no/ny-prismodell-for-fond/

Vad spelar det för roll om fondavgiften i slutändan ändå är precis detsamma för samma fond hos de bägge aktörerna?

Det vore förstås bra och önskvärt om alla aktörer skulle hålla sig till samma standard och visa fondavgifterna på samma sätt. Nu är det bara Avanza som avviker från alla andra.

Dessutom tycker att jag att det är lite lurendrejeri när Avanza marknadsför Avanza Global som världens billigaste globalfond även om LF Global Indexnära är egentligen ännu billigare (pga. av skattereglerna).

Förstår inte heller varför Nordnet skulle vara ett sämre alternativ än Avanza om Norge har höjt avgiften på sina indexfonder. Kanske var det inte så som du menade men du skrev på ett sådant sätt att det är lätt att få det intrycket.

Jag ser inte att de har höjt deras gratis indeksfonder?

Att tro att det finns fondbolag som prioriterar spararna framför ägarna är aningen naivt. Dom bolagens existens kan man bara ana sig till i reklamtexterna.

Tale det spelar roll därför att kunden blir vilseledd att tro att produkten är billigare än vad den egentligen är. Och det gäller inte bara denna banken utan även de andra.

Nej det finns ingen lag som säger att man måste redovisa allt men det går ju att se hela kostnaden även hos Nordnet, så varför väljer man att göra det extra omständligt och dölja den istället för att ha transparens när informationen finns och är efterfrågad?

Det är uppenbart att man sätter ägarnas intressen före kundernas. Och eftersom jag inte kan äga Nordnet så har jag inget ägarintresse.

Vill man veta hela kostnaden hos Nordnet måste man först logga in, trycka på köpknappen sen “Se kostnadsredovisning”.

Det jag menar med Norge är att den modellen man provar nu kommer förmodligen förr eller senare även komma till Sverige. Så det kanske man ska ha i åtanke innan man öppnar konto och börjar känna sig hemma.

Som du vet så innebär en kostnadsökning från 0% -> 0,3% 250kr/ månad i ökade utgifter per miljon man har placerat. Det kanske kan vara en skälig kostnad för att få ha konto på Nordnet, men det viktigaste är att man ska vara medveten om att den kan komma att tas ut.

Vårt jobb här i trådarna är att upplysa folk. sen får var och en ta ställning efter det.

 

Sen Avanza global, jag kan väl delvis hålla med. Man hade gott kunnat skriva något om hur skatter påverkar fonderna.

När du skriver ”passa er för Nordnet” låter det i mina öron mer som ett ställningstagande än att upplysa folk.

Men i för sig skulle det vara intressant om Nordnet i Sverige anammade samma typ av prissättning som hos Savr, dvs att ta en liten plattformsavgift och återbetala hela provisionen tillbaks till kunden. Bra med lite konkurrens.

På norska Nordnet skrev de att:

Bland de aktiva aktiefonderna blir 649 fond billigare, 19 blir dyrare, och 4 behåller samma pris som tidigare.
Med den nya prismodellen så blir 5 indexfonder billigare, medan 31 blir dyrare och ett får samma pris som förr.
Av Nordnets 136 räntefonder på plattformen blir 108 räntefonder billigare, 25 blir dyrare och 3 får samma pris.

ok, det kanske var lite överdrivet hård kritik från mig för att göra en poäng. Jag gillar faktiskt Nordnet och vissa fonder jag har kommer faktiskt bli billigare än avanza med nya modellen.

men det är dock en annan diskussion för ett senare tillfälle