Nowo kreditkort

Tjena!

Jag följde Jans tips angående Nowo-kortet och måste säga att det är rätt så tillfredställande att komma på att, ja just det. Jag har ju sparat pengar där också, utan att jag tänkt på det. Kör ett dagsspar i nuläget och tanken är väl att bygga upp en bra buffert. Jag har dock börjat fundera på om jag inte skall köra en ISK på nordnet istället och följa typ barnportföljen som jag använder till annat sparande istället. Vad säger ni om det?

Hej!

Inget hindrar dig från att använda både och :slight_smile: Med Nowo verkar det funka för dig att “omedvetet” spara, medan ett sparande i ett ISK på Nordnet blir ett val du gör och kanske har en fast summa som månadsöverföring medan det på Nowo kan variera mellan månader.

Barnportföljen passar fint att spara i om man har en lång tidshorisont, 10+ år, alltså inte buffertsparandet utan något längre fram kan man tänka.

Sparande i Barnportföljen går också att automatisera så du inte behöver tänka på det, utan det kan jobba på egen hand. Om du väl valt ut en portfölj, vilka fonder du ska ha så kan du sätta upp autogiro och sedan låta en viss summa (t.ex. 500kr) föras över till den varje månad utan att du behöver göra något aktivt. Om du sedan dessutom fortsätter använda dig av NOWO så fortsätter även det sparandet ske, antagligen utan att du märker någon skillnad.

Hälsningar
Elin

Tjena!
Jag gör redan både och :slight_smile: Jag har några konton på Nordnet som går på barnportföljen. Men jag förstår din poäng med att inte ha buffertsparet i den portföljen. Börjar nu fundera på ifall Nowo Fund https://www.morningstar.se/Funds/Quicktake/Overview.aspx?perfid=0P000179F3&programid=0000000000 kanske inte är det bästa stället att ha en eventuell buffert i…egentligen kanske den skall ligga på ett sparkonto bara. Vad säger du om det?

Hallå!

Aha, då missförstod jag nog frågan :slight_smile: En buffert skulle jag inte ha på en fond, utan sparkonto är det mest lättillgängliga alternativet om men skulle behöva tillgång till pengarna plötsligt. Kan kännas trist med sparkonto eftersom det ofta inte är någon ränta alls men om du kikar in på Compricer kan du jämföra och hitta ett sparkonto som ger en del ränta iaf. Se till att det har insättningsgaranti bara!
https://www.compricer.se/sparande/

Jag själv har min buffert på Avida Finans, just nu har de 0,75% ränta och har som högst senaste året haft 0,90% vilket är mer än inget åtminstone

Jag har också använt Nowo och gillar den pedagogiska finten att debiteras extra när jag konsumerar. Därmed är mitt sparande proportionellt mot min konsumption. Däremot tror jag att jag själv kan placera pengarna bättre än deras aktivt förvaltade blandfond. Jag har därför tagit ut alla pengar och sedan fört över den till mitt ISK. Sedan dess har jag inte fortsatt med Nowo av andra skäl men man skulle kunna fortsätta för att man gillar funktionen med Nowo och göra ett uttag på exempelvis halvbårsbasis och placera dem enligt din egen investeringsprofil. Nowo fonden har ingen köp- eller säljavgift och du behöver posta in en signerad blankett för att få ut dina pengar.