Nyemission LED iBond International A/S

Hej.
Har på mitt Nordnet konto blivit erbjuden att vara med på LED iBond:s nyemission.

Någons som hittat deras officiella erbjudande?
Bu el bä?

Denna aktie var ju något som det tispsades om via [Patreon, Rikatillsammas] (https://www.patreon.com/rikatillsammans/posts) samt diskuterats på forumet förr [Börsnotering teckna eller inte?]

Aktien har stigit från 6kr till 24kr (+247%) :slight_smile: :pray:

Hej,

När det handlar om aktier som redan är noterade som sedan gör en emission för att plocka in pengar, så är inte det samma sak som att ta ett bolag som gör en IPO (Initial Public Offering/Börsnotering).

Man får då börja kolla på olika saker, så som “varför plockar dom in pengar?”, “är det en offensiv eller defensiv nyemission?”.
Om det är en offensiv: “Vad kan det dom ska göra innebära för värdehöjning på bolaget?”.
Om det är en defensiv: “Hur länge kommer pengarna räcka, vad ska bolaget göra för att man inte ska behöva göra en emission igen?”

Visst, man kan ha tur och få tilldelning utan stöd av teckningsrätter och ha då en chans till att göra lite avkastning på sina pengar. Annars så ska teckningsrätter som krävs för att teckna nya aktier, samt summan för att teckna aktier vara i jämnvikt med vad en hel aktie vid samma tillfälle kostar, så där emellan ska man inte kunna tjäna så mycket pengar.

Har svårt att se en nyemission som ett “läge” att teckna för att snabbt tjäna pengar.

1 gillning