Prostalund, en "svår" sits

Hej!

Min hjärna sitter i en knepig sits där jag dras emellan sunt förnuft och girigheten att alltid vilja tjäna mer… Storyn är att jag för ett antal år sedan köpte Prostalund aktier när jag startade mitt Avanza konto. Detta var innan jag egentligen lärde mig mer om aktier, fonder och investeringar på börsen. Aktien har sakta men säkert dalat och jag har bara legat kvar med min investering i den och egentligen i mitt huvud räknat den som en förlust men aldrig sålt i hopp om att den kanske går upp. Jag har hela tiden sagt till mig själv att OM den skulle “breakeven” så säljer jag. Paralellt har jag startat upp div fondportföljer med endast indexfonder som rimmar mina investeringsprinciper. Och huxflux idag gick den upp cirka 120 % vilket innebär att jag “breakeven”. Dock är det så himla svårt att trycka på sälj…TÄNK OM det fortsätter att gå upp och jag missar detta i en aktie som jag haft under så många år. Jag vet att om jag skulle haft denna summan likvid hade jag ju inte köpt aktien idag men ändå är det så svårt att sälja…Investeringen i dessa aktier motsvarar ungefär 10 % av mitt totala kapital.

Med vänlig hälsning,
Svårt att tänka klart

Här har du svaret. Ankra inte att du har en historia med aktien. Värdet påverkas inte av att du har haft den länge till lägre värde.

3 gillningar

Ja, inte helt lätt.

Nu när du lärt dig mer om aktier så läs på om du tror på bolaget framöver. De kom med en nyhet att deras metod fungerar mot prostata cancer. Det är nog därför den dragit iväg. Frågan är när de kan börja tjäna pengar så att ditt kapital kan förvaltas i bolaget med en vettig ersättning till dig.

Tänk - hade jag investerat pengarna i bolaget idag?
Om ja - behåll.
Om nej - sälj.

10% av kapitalet i en sådan aktie känns rätt riskabelt, så du kanske också kan sälja hälften och behålla hälften, om du är osäker på hur det kommer att utvecklas framöver. Då har du åtminstone fått tillbaka hälften av ditt kapital och med en liten vinst antar jag.

Lycka till! :slight_smile:

1 gillning

Håller med tidigare talare. Om du inte hade köpt dom idag, varför tvekar du ens att sälja aktierna?

Du är emotionell förankrad i aktien. Då ska du sälja om du inte ser börsen som ett Casino. Annars måste du ta reda på VARFÖR Prostalund har stigit. Men det bästa är att börja om från noll. Sälj den. Satsa på andra investeringar. Som många skriver. SKulle du inte köpa aktien idag. Så varför behålla?