Redflag, Fortnox eller visma?

Hej,

Jag är snart färdigutbildad medicinsk fotterapeut och ska öppna egen klinik.

Den administrativa biten är jag inte lika sugen på att hugga mig in på till en början då jag tror att de kommer ta för mkt av min tid och ge huvudvärk. (Kan tillägga att jag är ensamstående med en liten 2-åring där hemma)

Då funderar jag på om jag ska ta hjälp online utav nå tjänster. Men de finns ju lite grann att välja på.

Har du nå koll på dessa Jan ? Skulle vara så roligt att höra er prata om skillnaderna, för och nackdelar mellan Redflag, Fortnox och visma för små egenföretagare!

Tack på förhand!

Mvh

Desirée

Det viktigaste av allt är att du går någon form av bokföringskurs, om du redan inte har gjort detta. Hur lätta programmen än är, så är det väldigt lätt att göra fel för den oinvigde. Ibland kan det till och med kosta mer att rätta fel för en egenföretagare, än vad kostnaden hade varit om bokföringsbyrån hade tagit hand om räkenskaperna från början!

För nybörjare kan man testa Speedledger. Det programmet tillhandahålls av ett antal banker. Swedbank, Länsförsäkringar och Handelsbanken har eller har haft produkten. Kostnaden ligger under 200 kr per månad om jag minns rätt. Jag använder det inte själv, men verkar vara bra för nybörjare.

Visma fungerar bra för mig. Jag har även testat Fortnox, vilket jag fann väl så bra som Visma. Dock ej så bra så att jag orkar med att byta.