Sparkonto på Avanza

Hej!

Funderar på att flytta pengar till ett sparkonto på Avanza då de idag är placerade på ett vanligt konto utan ränta. Men Avanza har flertalet alternativ tillsammans med andra banker som är obundna och tillåter fria uttag.

Är det någon som vet varför de har konton tillsammans med olika banker och då också med olika räntesatser`? Vilket skall man välja och spelar det någon roll? Oavsett val så kommer jag åt pengarna via Avanza.

//Marcus

Förr i världen hade bankerna något som hette rikstjänstuttag. Hade du konto i exempelvis SHB kunde du gå in på SEB och ta ut pengar mot en mindre avgift. När bankkortet och bankomaterna kom försvann behovet och tjänsten avvecklades.

Detta känns lite som 2000-talets rikstjänst, och varför inte? Jag misstänker dock att det kan ta en dag extra att ta ut pengar från en annan bank via Avanza. Avanza är en seriös aktör, så du lär inte bli lurad.

 

Välj helt enkelt det kontot som har högst ränta bland de utan bindningstid och med fria uttag. Du kan flytta dina pengar mellan sparkontot och din Avanza-depå eller ISK på direkten under kontorstid. Du gör uttag till din gammelbank med ett klick, och de är överförda på max en bankdag. Räntorna kan variera beroende på bank över tid så vill man maxa så kolla villkoren en gång i halvåret tex.

Avanza skär lite emellan på listräntorna om du skulle öppna sparkonto direkt hos Resurs eller Collector tex. Å andra sidan anser jag att det är värt några kronor att ha dem samlade på min “sparbank”.

Avanzas sparkonto+ funkar utmärkt! Välj i listan ett som passar dig t.ex. ett med fria uttag och utan bindningstid. Alla har så vitt jag vet insättningsgaranti. Avanza är bra på att meddela när villkoren ändras. Jag är supernöjd.