Tjänstepensionsval - 3 olika bolag

Hej,Tack för en bra blogg och alla ni som tar er tid att svara på alla frågor.Jag har just tagit tag i min tjänstepension och placeringarna som fram tills idag tyvärr legat i S&P fond i fond med 1,75% avgift och värdeutveckling en bit under index… suck. Menmen… är idag 40 bast så en del tid kvar till pension så vi ska nog få ordning på detta.Det är ju en jungel med vad som får flyttas och inte i tjäsntepensionen, men detta har jag listat ut hittils vad gäller plan framåt.

  1. Pengar via ITP2/ITPK kollektivavtal i Alecta går inte att påverka eller flytta, så de får ligga kvar.
  2. Har en hög hos Skandia, kan inte hitta information om denna går att flytta eller ej. Så det får bli all in på Skandia Global Exp (avg 0,28%)
  3. Har en hög hos Länsförsäkringar, kan inte hitta information om denna går att flytta eller ej. Så det får bli all in på LF global indexnära (avg 0,4%)
Så nu till miljonfrågorna
  1. Är det jag gör ovan en ok strategi för någon som vill ha långsiktighet och inte pilla en massa.
  2. Vad ska jag göra framåt. Mitt bolag som jag jobbar på har avtal med Söderberg & partners, via dem finns en pensionsplan upphandlad. De tar ut en viss avgift för allt placerat kapital beroende på vilket försäkringsbolag du väljer LF lägst med 0,35% SPP högst på 0,5%. Jag försökte få ur dem om jag kan undvika dessa avgifter, men de sa nej.... stämmer det. Om, det stämmer tänker jag att LF global indexnära även här är ett bra alternativ att gå all in på.Å andra sidan är det jag som är VD på bolaget som jag jobbar på, kanske ska ta in annan pensionslösning och låta de anställda välja om de vill betala en massa pengar till S&P eller investera direkt med Nordnet eller liknande?
Tacksam för hjälp!HälsningarMartin