Total översikt över olika depåer

Hej Jan (och övriga),

Först, tack för att du delar med dig så frikostigt av din kunskap. Jag rekommenderar er till familj och vänner.

Hur gör ni för att få en total översikt av alla placeringar?

Idag har jag mina placeringar hos Avanza, Lysa, olika sparkonton istället för räntefonder (SBAB, 7Days), HSB Bospar och guld från Bullion (länk från rikatillsamman.se). Jag vill få en komplett översikt på ett ställe.

Idag samlar jag aktuellt saldo i ett Google sheet en gång i månaden.

  • Men det säger inget om värdeutvecklingen eftersom beloppen inkluderar transaktioner.
  • Det är inte heller möjligt att göra en analys av hela portföljen för att se total spridning på länder och branscher.
  • Även om jag skulle flytta Lysa och sparkontona till Avanza skulle HSB bospar och guldet fortfarande inte ingå.
Hur gör ni?

Hej Jon,

Jag har det inte så utspritt som dig men har också olika några tillgångar på olika ställen. Just nu framförallt hos Avanza men också lite hos SBAB och sedan Länsförsäkringar bank.

Precis som du har jag också en spreadsheet som jag brukar uppdatera regelbundet. Det ger faktiskt en hyfsat bra översikt om min nuvarande riskprofil och hjälper se om det finns behov att ombalansera lite extra. Som sagt är detta mest för riskprofilen och för att kolla om fördelningen aktier/ränta/ och evt guld håller.

För att få en översikt av den totale spridningen av alla mina portföljer över branscher, regioner, osv använder jag den gratis “portföljhanteraren” på morningstar.se. Och sedan “x-ray”-analys på den. Den enklare varianten av hanteraren fungerar bra där jag väljer och lägga till alla mina fonder och aktier som jag har i samtliga portföljer och sedan anpassar jag fördelningen mellan de enligt min spreadsheet.

Jag tycker att det ger en mycket bra bild. Och fortfarande kan jag ha mina investeringar på alla ställen där jag tycker de ska vara.