Undvika valutaväxlingsavgift

Hej!

Om man t.ex. investerar i Trine genom att betala i SEK så svarar man bort en relativt stor del av den procentuella avkastningen pga valutaväxlingsavgiften. Hur kan jag undvika valutaväxlingsavgiften när jag investerar i Trine?

Man kan växla valuta på Avanza, men det faller på att man inte kan genomföra utlandsbetalningar på Avanza. Coops kreditkort är ett sätt, men just nu investerar jag endast små summar i Trine och då blir avgifterna från Coop-kortet signifikant.

Det är tyvärr jättesvårt. Jag kör med COOP samt att jag har pengar på ett EUR-konto. Det vill säga att jag har vissa pengar i EUR på ett konto och sedan för jag över dem till Trine och vice versa.

Tack för svar!

Du har alltså ett EUR-konto hos en storbank (som i sin tur oftast har avgifter för själva EUR-kontot)?

Ja, då jag använder EUR även i andra investeringar. Men jag skulle säga att COOP-kortet är det bästa sättet att göra det på. Men tyvärr har du rätt i att det inte är en optimal lösning. Helst hade man ju sett att Trine hade gjort växlingen åt oss och hade förhandlat sig till en låg avgift.

Hej Jan & ni andra,

Är Klarna kortet ett bra val för att slippa växlingsavgifter när man investerar i t.ex Trine?

Du hintade nyligen om att det snart skulle komma ett uppdaterat avsnitt om kort-jämförelser, har du någon aning om när de kommer eller är avsnittet från 2018 fortfarande tillräckligt relevant?

Mvh
Bo

Klarna är bra, även revolut / n26 är bra. Återkommer om det, men just nu har jag tyvärr inget datum.