Vad får lägst avgift och är mest lönsamt?

Hej!

 

jag ska börja investera och spara mina pengar och har en fundering. Jag har sett nybörjarportföljen och globala barnportföljen som ser intressanta ut, men funderar lite på vad som egentligen blir lägst avgift om man jämför med ex Lysa eller endast fonder utan courtage. Eftersom Lysa kostar 0,4% och mitt startkapital är ca 10 000 med ett månadssparande på ca 1000kr, så borde väl det vara med lönsamt att lägga pengarna där? Eller möjligtvis köpa fonder där jag inte behöver betala något courtage och vilka fonder är en bra sammanställning för att likna nybörjarportföljen eller en 90-10 portfölj? Vet inte om detta stämmer men för mig så känns det som att det bör kosta mer om jag då betalar courtage på ca 40kr varje månad om jag endast följer exempelvis nybörjarportföljen.

 

tack på förhand!

 

 

Lysa kostar mer än om du gör det själv, beroende på vad du väljer för fonder såklart.

Du betalar extra till lysa för att de väljer fonder och ombalanserar till dig.

Du kan begära ett investeringsförslag på hemsidan och själv välja likvärdiga fonder billigare hos tex Avanza och Nordnet.

 

Du betalar inget courtage när du handlar fonder, du betalar (nästan) alltid en förvaltningsavgift. Och skatt.

 

Lycka till

Tack för svar!

Har kollat på investeringsförslaget på Lysa och vid en portfölj med exempelvis 70% aktier och 30% räntor så är exempelvis Vanguard och Ishares aktier med i innehållet, vilket har courtage kostnader på Nordnet. Om man också kollar på den globala barnportföljen (90-10) som Jan har gjort på Shareville så är det också courtage där på en del av företagen.

Min fråga är då, vilka fonder och räntor kan man köpa för att likna någon av dessa portföljer och går det att göra detta med endast fonder och räntor?

Hänger inte med. Det är ju inget courtage på varken Nybörjar- eller Globala barnportföljen. Bara på RikaTillsammans-portföljen.