Vettiga svarta strumpor med kvalitet, var hittar jag dessa?

Hej!

Det här handlar kanske inte alls om investeringar och privatekonomi, men jag är så innerligt trött på att försöka hitta strumpor som håller måttet!

Jag har stora fötter (46/47) vilket begränsar vad och var jag kan köpa för strumpor - och när jag väl har hittat ett pack med strumpor så dröjer det inte länge innan de går sönder. Jag har ett slipat furugolv hemma, misstänker att detta golv också gör processen kortare för mina inköp. Sämst har nog bambustrumporna varit, supersköna men gick sönder efter 5 gånger.

Så, nu undrar jag - vet du något strumpmärke och/eller affär som har bra kvalitet, gärna storpack, till ett ok pris? Finns det också i 46+ i storlek är detta en bonus, men inget måste. Gärna svarta också, försöker streamlina tvättprocessen :slight_smile:

2 gillningar

Har samma problem som du - men använder vita sockor om det nu har någon betydelse.

Är pensionär och har därför väldigt lite mattor för att inte riskera att falla så jag går mesta tiden på trägolvet och sliter sockor hela tiden. Dessutom promenerar jag ständigt så jag sliter verkligen strumpor.

Köpte bla sockor på Stadium för dom var billiga men dom höll max 5 tvättar innan dom var så tunna att det blev hål.

Tröttnade och hittade väldigt billiga sockor på Dollarstore och tänkte - håller dom inte skall dom i alla fall vara billiga.

Och dom håller jättebra!!!

Sensmoral - svårt att veta vilka sockor som håller men jag hittade i alla fall både billiga och hållbara sockor på Dollarstore. Köpte på mig ett rejält förråd. Dom var ju så billiga.

PS: Tror att dom även hade svarta sockor. :slight_smile:

/Mannen som helt enkelt går för långt.

Jag har helt slutat använda bomullsunderkläder efter att jag blivit helt såld på merino och lyocell.
Merino håller inte bättre, snarare sämre, men för att de ska hålla bäst möjligt är det en bra idé att ha god koll på tånaglar och även fila fötterna. Mjuka och gosiga ska fossingarna vara.
Sen hjälper det att lyfta lite på fötterna också istället för att släpa sig fram. :smiley:

3 gillningar

Newbody tycker jag håller riktigt bra. Brukar säljas av idrottsföreningar.

3 gillningar

Köpte Newbody för ett par år sedan blev missnöjd. För +5 år sen var dom bra kvalité.
Är dom bra idag igen? :smiling_face:

Köpte för ett år sedan och är nöjd, men de kanske var ännu bättre förr?

Hej,

Min sockstrategi är att köpa sportsockor både hos newbody och i sportaffärer istället för vanliga herrsockor, vilka är alldeles för tunna. Om jag hittar ngn som säljer bra kvalitet i helsvart brukar jag köpa åtminstone 20 par för att förenkla sorterandet efter tvått. Jag har tex köpt på Intersport och Stadium förutom Newbody. Hos Newbody funkade de tjocka sportstrumporna bra, men de tunna ”vanliga” var ganska dåliga.

Med vänlig hälsning,

F

2 gillningar

Line one strumpor från xxl. De är i merinoull med förstäkt tå och häl. Största storleken är 43 - 46 men kanske kan de fungera för dig? Ordinarie pris just nu 39 kr. Kan fås till specialpris i butik vid olika tillfällen.

P.s om du sliter mycket på strumpor kanske någon form av inneskor kan vara ett tips

1 gillning

Gillar Resteröds Bambu hosor. Väldigt sköna och håller ganska länge(men nog svårt att mäta hållbarhet. Vi har alla olika fötter och använder dem olika) . Dyra men brukar finnas storpack på black friday. Deras bambu kalsonger är underbara :joy_cat: Jag svettas en hel del så gillar verkligen tunna kläder som andas.

Värda varenda krona!

Har även testat andra bambu strumpor, både dyra och billiga och de har alla gått sönder fort. Det är bara Resteröds som funkar för mig av det jag testat.

1 gillning

De i särklass absolut bästa längre strumpor jag haft är Caterpillars “fin-strumpor”, alltså inga arbetsstrumpor för att vara övertydlig. Blev faktiskt extremt överraskad då jag köpte första 5-packen för många år sedan. De blev omgående favoriten och är det enda jag använder på vinterhalvåret. Sitter på plats utan någon som helst justering, slitstarka och sköna.

2 gillningar

I hear you bro! :sunglasses: Jag har i många år också famlat efter den perfekta stumpan och har hittat den här som uppfyller alla mina kriterier: Svart, hållbar, luddfri, håller formen, skön. Har 20 par av dessa, underlättar tvätt att ha samma sort.

https://www.amazon.se/Strumpor-Färgmarkering-Sortering-Multipack-Business/dp/B08292FQR9?ref_=ast_sto_dp&th=1&psc=1

Bara jag som inte vill ha 78% bomull och 20% plast på fötterna?

Min upplevelse med mina fisförnäma fötter, från bäst till sämst i komfort, värmereglering och fuktvandring:

1- Merino, ohotad ledare förutom möjligen på ren slitstyrka. Dyrt.
2- Kashmir och övriga ullblandningar, lika bra som merino men med mer eller mindre kli och slitstyrka. Dyrt.
3- Lyocell, svalt och otroligt skönt. Dyrt.
4- Silke, som Lyocell men lyxigare. Håller sämre. Dyrt.
5- Bambu, budget-lyocell med något sämre fuktreglering.
6- Polyestervarationer. Finns bra varianter med hög komfort och slitstyrka men luktar fort svett.
7- Bomull. Marginellt bättre än dasspapper på att hålla fötterna varma och torra.

Kör tjocka och tunna merino till 99%, har nån skidstrumpa med annan ullblandning och några lätta Lyocell och silke som blivit över. Köper tunna merinostrumpor på Skolyx och tjocka via Falke eller varför inte XXLs LineOne som är billiga och sköna men lite för mycket polyester i.

Kallingar är nästan uteslutande Lyocell (Resteröds och CDLP) förutom ett par stycken från Houdini i merino som används när det är kallt.

T-shirts kör jag merino och lyocell från Houdini.

Merino och Lyocell är antibakteriella material och luktar knappt någonting, behöver inte tvättas i höga temperaturer varje gång som syntet eller bomull.

7 gillningar

Bola är ett sportmärke som har fått bra recensioner. Har tyvärr inga länkar på det.

Ett annat tips är att kolla på tyska marknaden. Tyskar är mycket för kvalitet. Har tyvärr inga märken att rekommendera. Om inte minnet sviker så har de tidning som heter test. Den motsvarar Råd & Rön i Sverige.

Sammantaget är verkligenheten den att kvalite’n på strumpor är försvinnande liten. En tydlig och bra sak är att kolla på tvättråden. Nu finns det inte många som vågar skriva 60 grader på strumpor. Det gäller det mesta. Inte bara strumpor.

Lycka till på strumpjakten.

Mvh

Efter att ha testat en del olika merinostrumpor i billigare prisklasser där en del har gått sönder alldeles för fort har jag landat i dessa som ett prisvärt och bra alternativ som håller väldigt länge. De är dock inte så jättemycket ull (56 %), men de torkar snabbt ändå och för det priset vet jag inte om man kan få det bättre.

Tyvärr kanske i undre gränsen på vad du vill ha storleksmässigt dock.

Håller med din lista när det gäller komfort mm. Problemet jag haft med strumpor är främst hållbarheten vilken merino, lyocell och bambu inte uppfyllt för strumpor tillräckligt bra. Strumporna jag länkade är riktigt komfortabla för att vara bomullsmix, bra mycket bättre än ”dasspapper” :joy: Men hade budgeten varit obegränsad och hållbarheten inte ett problem så hade dock merinomix valts.

Finsmakare :sunglasses: Jag har också ett gäng från Bread & Boxers i lyocell. Oslagbar komfort i materialet. Nackdelen är att de är små mjuka och följsamma att de gärna kryper upp på benen.

Kör Bola någon typ av walking-modell, har inte testat dom tunnaste. Mycket nöjd med dom. Håller länge och man känner sig inte svettig om fötterna. Ganska dyra dock tycker jag.

Finns en del strumpor på amazon från Danish endurance. Jag har köpt sportstrumpor och är nöjd. De har många varianter.

Darn Tough har troligtvis världens bästa kvalitet på sina strumpor. De har nämligen livstidsgaranti. Går ett par sönder får du ett par nya skickade till dig. Från hemsidan:

If these aren’t the longest lasting socks you’ve ever owned, you can return them to us for another pair. No receipt needed, just the pair in question.

Kostar säkert lite mer men med tanke på att de håller hela livet kan det ju vara värt det. Äger själv både vandrings- och löparstrumpor från dem.

2 gillningar

Ja, de är grymt bra men kostar inte ”lite” mer utan snarare 200-500:-/paret…