Aktiebolag, utdelningen i Kapitalförsäkringen?

Hej Jan! Tack för det fina arbete ni gör, det betyder mycket för många människor. Inspirerande!

Jag har startat ett aktiebolag och har en fråga som du gärna får svara på om du har möjlighet. Sammanfattningsvis, jag arbetar som hyrläkare (bolagets huvudsakliga intäkt) och planerar så småningom att trappa ner för att helt leva på utdelningar från börsnoterade bolag som jag investerar mitt bolags överskott i.

Min fråga är följande; om jag öppnar en kapitalförsäkring och får utdelningar i den, hur ska jag då dra av löpande kostnader från verksamheten som tex kostnad för revisor när jag har slutat arbeta som läkare?
Eftersom att allt som är i kapitalförsäkringen redan är skattat med schablonbeloppet. Jag har läst ditt inlägg på hemsidan om att alla bör öppna ett aktiebolag men hittar inte svar på ovanstående fråga.

För att konkretisera med ett exempel:

Aktiebolag med huvudsaklig intäkt; hyrläkare.
Sparar ihop 5 miljoner i en KF som ägs av mitt AB.
Sluta arbeta som hyrläkare.
Utdelning i KF per år cirka 150 000kr per år.
Schablonbelopp 22 600kr per år.
Kostnader för revisor per år och övriga kostnader för att hålla igång bolaget 30 000kr per år.

Hur drar jag av mina kostnader? Kan det dras av från schablonbeloppet? Eftersom att bolaget inte får några intäkter utanför KF längre när jag slutar arbeta som hyrläkare?

Tack! Mvh hyrläkaren

Lägger näsan i blöt fastän du adresserar Jan.

Läser på: https://vismaspcs.se/ditt-foretagande/driva-eget-foretag/direktpension

Som jag förstår det kan man ju jämka depåskatter, då borde rimligtvis schablonbeloppet kunna jämkas också. Men kan julsånger klart ha fel. För varför skall något vara rimligt…