Allvädersportföljen som en kombination av LYSA och BUILLONVAULT Fysiskt Guld

Hej,

När jag loggar in på mitt LYSA konto ser jag att jag har aktier, korta räntefonder (penningmarknadsfonder) samt långa räntefonder (obligationer). Får man inte till en allvädersportfölj ifall man väljer 33% Aktier via lysa och resten Räntefonder för 75% av sina pengar och 25% köper man fysiskt guld för via BuillonVault?

Då får man ju via LYSA:
25% Aktier

25% Räntefonder

25% Obligationer

  • 25% Guld via BuillonVault

 

Btw…Är det någon som har erfarenhet av att casha hem från BV?

Hej!

Ja, det ska ju fungera, sedan behöver man ju flytta pengar mellan Lysa och BV vid ombalansering, men det ska väl gå.

Undrar om någon annan tänkt i dom banorna. Det måste väl vara det absolut smidigaste sättet att bygga upp RikaTillsammans portföljen på om det nu är en sån portfölj man vill ha. Guld ETF-er är väl visserligen lite smidigare. Det är fortfarande oklart i mitt huvud vad man bör ha (fysiskt guld eller ETFer). ETFer lär väl vara lättare att sälja då hela USA kör med det?
Vet du hur det fungerar med BV egentligen? Någon erfarenhet? Läste lite snabbt på deras hemsida. Dom tillhandahåller en plattform och är en guldmäklare ungefär som Avanza/Nordnet är aktiemäklare. Guldet ägs av dom som handlar med guldet. Ägarandelarna kontrolleras av BV men det fysiska guldet ligger i bland annat Loomis Internationals valv någonstans i London?
Vad gör BV när efterfrågan på guld är högre än tillgången på guld i deras valv? Köper man in mer guld då? Lite frågor som jag funderar över i mitt huvud.