Flytta från BullionVault till 4GLD?

Jag har tidigare haft portföljen Rikatillsammans med en större andel guld på BullionVault. Sedan något år tillbaka har jag avvecklat portföljen och istället gått mot fyra hinkar, där mellanhinken består av ett Lysakonto med 50-50% fördelning. Men jag har ändå behållt BullionVault guldet och räknar in det i denna hinken.

I den passiva hinken kör jag en 90-10 portfölj ala Globalportföljen och hade tidigare pacific precious. Sedan den blev sämre sålde jag av den och inte tagit något mer aktivt beslut för gulddelen (iomed att jag har allt på avanza).

Så till min fråga. Jag känner att jag vill införa guld även i passiva hinken som Globalportföljen tex genom att köpa 4GLD på nordnet. Och jag funderar nu lite om jag också ska sälja av det jag har på BullionVault och då köpa motsvarande i 4GLD. Dels för att slippa betala BV:s förvaringsavgifter på ca 12$/mån, men också dels för att slippa ha guldet utspritt på två “sajter”.

Missar jag nån för eller nackdel i mitt resonemang?

Jag körde tidigare på billion vault, men kör wisdomtree physical gold på Nordnet i min ISK portfölj. Det finns ju en risk i att det är pappersguld (finns mer pappersguld än riktigt guld, läs Jans artiklar om det), men jag känner mig bekväm ändå med det. Jag gillar att ha allt på ett ställe, och det är enda anledningen till att jag inte använder Lysa (avsaknad guld). Jag gillar just att allt finns på ett ställe. Själv kör jag 60/20/20 globalfond/räntor/guld. Orkar inte ha en massa ställen, utan älskar att se en graf för hur det går med helheten.

Haha… håller helt och hållet med. Jag är precis likadan, det är inte samma sak med Excelen vid sidan. ?

Det finns faktiskt en fördel till med att INTE välja BullionVault även om jag upplever det bäst utifrån ett tygghetsperspektiv, kanske bortsett från Xetra-Gold. Det är faktiskt skatteeffekten. Det blir lägre skatt genom att välja ett ISK/KF på Avanza med Xetra-Gold.