Ang insättning till ”hinkarna”

Har funderat över en sak. Detta med dom 3 hinkarna alltså att bufferthinken ska fylla mellan-risk hinken och sedan till passiva hinken. Detta måste man väll göra manuellt eller finns det något enklare sätt, är tanken att sätta upp ett månadssparande till varje hink? Känns aningen omständigt att varje gång man tex får lön så ska man göra ett köp i varje fond i varje hink… blir väldigt många småköp isåfall om man utgår från någon av era portföljer. Kanske har jag missat något? Tack på förhand!?

Allra först är det viktigt att uppnå en lämplig nivå i bufferthinken. När den är full kan man börja fylla på mellanriskhinken, och när den blir full kan man lägga allt sitt månadssparande i den passiva hinken. Det finns ju ingen poäng att ha mer pengar i de två första hinkarna än nödvändigt. Om det uppkommer ett behov att ombalansera räcker det att göra det en gång om året och då får man göra det manuellt.

Det kan förstås alltid uppkomma en situation i livet att någon av de två första hinkarna kommer till användning (det är ju det som är själva syftet med dem) och efter det kan det vara bra att börja fylla på den på en gång, antingen genom ett månadssparande eller att flytta pengar från den passiva hinken (eller i fall den saknas från den mellanriskhinken).