Bara ha fonder från ett fondbolag

Jag vill spara i så fossilfria fonder som möjligt, och till en så låg avgift som möjligt. Det har lett till att jag nästan bara har SPPs fonder i alla mina portföljer (Global Plus, Sverige Plus, Grön obligation, Emerging markets plus). Min fundering är om det kan vara till min nackdel att jag nästan uteslutande har fonder från ett enda fondbolag? Är det en bättre riskspridning att välja fonder från fler fondbolag?

Hej Zandra!

Vad jag vet så finns det ingen risk att använda samma fondbolag, i själva fonden så ligger det aktier i bolag och dessa kommer inte att försvinna om fondbolaget skulle gå i konkurs.

Jag vet att det finns fonder som har avslutats tidigare och dessa brukar då tas upp av en annan fond istället.

Så vad jag vet så ska det inte spela någon roll!

Absolut, Robin W.har rätt ,men om banken som förvarar fondbolagets pengar konkar och fondbolagets pengar försvinner på nåt sätt då ersätts varje fondkonto eller ISK konto med max.250000 kr sk. ,investerarskydd ,T.ex om Swedbank går i konkurs och kan inte skilja mellan egna pengar,Roburs pengar eller Spiltans fonders pengar som finns förvaltade i Swedbank ,då ersätts varje fondkonto eller ISK med 250000kr ,oavsett hur många fonder som finns på varje fondkonto .