Barnspar utomlands

Hej,

vet inte om någon kan svara på det här men. Har ett Barnsparande på utländsk bank då min andra hälft är medborgare i det landet. Vi har bott där i många år men när barnet var 2 år flyttade vi till Sverige och har bott här i ett par år. Nu ligger ca 30.000 kr på bankkonto till 3% ränta låst i ett år. Det går ut nu i augusti och nya villkoren var 2 eller 2,5% ränta. Max summa att ha på det här sparkontot är ca 30.000 kr så kan inte utnyttja mer av sparkontot.

funderar om man ska avsluta kontot (det blir avslutat per automatik om man inte har pengar eller nyttjar det efter ett visst antal månader) och föra över dessa pengar till Sverige och placera i indexfonder m.m eller om man ska behålla pengarna där ifall kronan i framtiden av någon anledning skulle bli dålig. Valutan på det här kontot är i ett av (£/€/$) så en stor valuta med andra ord. Tänker att om det blir helt galet med skatt av någon anledning på kapital så kan det vara bra att ha konto i ett annat land… Jag är lite tu delad. Vad är bästa att göra i en sådan situation?

Hej!

Låter inte som en jätteattraktiv ränta egentligen, så jag hade flyttat över pengarna till Sverige och börjat placera dessa istället enligt ”Globala Barnportföljen”. Att investera i aktier är det som har avkastat bäst på lång sikt, så varför inte gå på den trenden istället?