Bästa fondportföljen för egen förvaltad tjänstepension 2020

Hej! Jag har idag min tjänstepension på tre ställen. 1/3 egenförvaltade i aktier hos Avanza. Daglig tillsyn. 1/3 hos Söderberg & Partners 90. 1/3 hos Söderberg & Partners 80. Jag ska nu placera om Söserberg och Partner 80 till egna valda fonder. Var kan jag hitta opartiska förslag på bra fondportföljer? Aktuella portföljrankningar?
MVH Bertil

Hej Bertil!

Ska du fortfarande ha det placerat hos Söderberg & Partners men egenvalda fonder?
Hittar tyvärr inte deras utbud när jag googlar så kan inte hjälpa med fondval där, däremot så hade jag väntat tills i april 2021 då flytträtten av tjänstepension kommer och det inte kommer vara så dyrt att flytta till en annan förvaltare.

När väl april 2021 är framme så hade jag flyttat från Söderberg & Partners, detta då dom har väldigt höga kostnader för sin tjänstepension.

Opartiska förslag hittar du nog väldigt bra genom att fortsätta fråga här på bloggen, jag med många andra som svara på frågor här har ingen vinning i att ge dig vissa direktiv till fondval och därav opartiska.

Återkom gärna med hur du hade tänkt dig angående flytt osv!

Hej Tack för bra svar. 1/3 av pensionen ligger hos Skandia. Där valde jag Söderbergs fond i fond. Jag kan där välja vilka fonder jag vill.
Var hittar jag förslag på bra fondportföljer gör tjänstepension?
Jag vet ungefär hur jag ska tänka. Men att leta och välja är ett stort arbete. Har någon redan tänkt?
Finns det sidor med färdiga opartiska Fondportföljsförslag?

Med vänlig hälsning, Bertil