Bästa programmet/appen för budget och uppföljning av sparande

Hej,

Jag är på gång att ta ett riktigt stadigt tag om min privatekonomi och optimera den så mycket som möjligt med inspiration av det som skrivs här.

Det jag bland annat efterlyser är ett riktigt bra och enkelt program som hjälper mig att följa upp min privatbudget, då det ofta är där jag fallerar och spenderar mer än jag planerat, för jag tidigare bara haft excelark där jag kopierat transaktioner från kortet osv. Finns det något program som kan sköta sånt här automatiskt? T.ex koppla transaktioner från ett visst företag till en viss budgetpost. Gärna även att det finns en integration till internetbanken med, eller om det går att ta ut rapporter från banken som den kan läsa av.

Jag vill även börja med kreditkort, men är lite orolig över att det kommer att få mig att “övertrassera” min budget, då jag som det är idag t.ex. har icabanken där jag handlar mat. Då för jag över 3000 varje månad och ser enkelt genom snabbsaldo i min mobil hur den kvarvarande budgeten minskar under månaden. Samma gäller för ett annat bankkort jag har via LF, då för jag över pö om pö och har ändå ganska bra koll på hur mycket jag spenderar, och där för jag heller inga matkostnader. Men har jag ett kreditkort där jag för alla mina kostnader på är jag rädd att jag först i månadens slut inser att jag har spenderat alldeles för mycket på olika saker. Hur löser jag detta bäst? Jag vill som sagt gärna att det sker så enkelt som möjligt, och att jag ska kunna ha koll hela månaden!

Hej igen… jag har sökt lite och såg nån rekommendera YNAB youneedabudget, samtidigt är det ju en amerikansk sida och jag har inte förstått om det går att få en koppling till våra svenska banker. Sen efter lite google hittade jag även www.smartbudget.se som verkar bra vid första anblicken.

Jag är dock förvånad över att ingen verkar diskutera detta på forumet här? Det borde ju vara en väldigt angelägen fråga för många för att få kontroll på sin vardagsekonomi?

Hej!

Jag använder http://www.smartbudget.se för att budgetera och ibland följa upp hur budgeten håller. Det är dock enligt min åsikt för omständigt att peta med det löpande eller månadsvis - så ännu mer automation hade varit önskvärt.

I praktiken försöker jag se över ekonomin löpande, genom att analysera kontoutdragen och reflektera vilka återkommande utgifter som går att undvika/minska.

Jag är också intresserad av någon app som jag enkelt kan få en överblick över vardagsekonomin och gärna samköra med sambon. Hittills har jag inte hittat någon.

Detta är kanske inte längre aktuellt för dom frågande, men tink ör den absolut bästa lösningen jag sett för just den här typen av vardagsekonomi. Den är kopplad till din/dina banker och kategoriserar autentiskt alla dina inköp. Den för också statistik över hur mycket du brukar spendera, samt att man kan göra budgetar och sparmål. Den har gett mig en fantastisk insikt i vart mina pengar tar vägen och vilka inköp jag själv borde strama åt

Nu när Smartbudget håller på att avvecklas, är det någon som har bra tips på ersättare?
Söker efter program som kan hanteras via PC eller Mac, dvs ej enbart app, och klarar av flera personnummer (dvs både mina konton och min frus).

Jag kommer att släppa en sådan app inom några veckor. Om du är intresserad så får du gärna vara med under test- och utvärderingsperioden. Mejla i så fall till mig så lägger jag till dig i vår arbetsgrupp. :slight_smile:

Hej Jan! Jag undrar hur det går med appen? Vad kommer man att kunna göra i den? Jag är intresserad av en budget/bokföringsapp som funkar bra för privatekonomi. Vänliga hälsningar Magnus

Jag kommer att släppa en sådan app inom några veckor. Om du är intresserad så får du gärna vara med under test- och utvärderingsperioden. Mejla i så fall till mig så lägger jag till dig i vår arbetsgrupp. :slight_smile:

jan[AT]rikatillsammans.se

hur har det gått med detta? Behöver också en sådan app!

Den är i full gång i den sista testfasen innan release. Mejla mig så kan jag släppa på dig. janATrikatillsammans.se ?