Blir det något nytt avsnitt med representanter från Lysa?

I avsnittet om 2019 års uppdatering av Globala barnportföljen gjordes en simuleringsjämförelse mellan Lysa 90/10 och Globala barnportföljen där det skiljde sig åt mer än förväntat, till Lysas nackdel:

När vi gjorde jämförelsen mellan vår Nybörjarportfölj och Lysas Nybörjarportfölj (läs: 60/40-fördelning) så var siffrorna i princip identiska. Som du kommer se i den här artikeln skiljer de sig åt lite mer i en 90/10-fördelning. Dock inte tillräckligt för att det, enligt mig, ska vara motiverat att hävda att den ena är bättre än den andra.
Det diskuteras ca 56 min in i filmen att det kan hänga ihop med Sverigeaktier som ger högre risk och därmed avkastnings.Ca 57 min in i filmen nämner ni att ni eventuellt kommer bjuda in Lysa för att diskutera skillnaderna ytterligare.Kommer ett sådant avsnitt med Lysa att bli av?

Hej.

Man kan göra det mycket billigare själv.

Avanza Global 75%

Spp Aktiefond Sverige 25% eller AvanzaZero.

 

LF Global index 75%

Nordnet Superfonden Sverige 25%

Eller allt 100% Global index

Räntedelen på vanlig sparkonto.

Ska det behöva vara krångligare än så här?

Historisk avkastning har ingetting med framtiden att göra.

Gör det enkellt utan krångel. Betala inte extra i avg onödigt. Lycka till.

Mvh. Jacke77

Frågan gällde inte hur lägga upp en portfölj så billigt som möjligt utan om Lysas representanter kommer bjudas in till ett avsnitt där skillnaden mellan simuleringsresultaten diskuteras.

Vad ska dem diskutera när ingen vet om framtiden? Det är bara priset avgifterna vi vet idag. Simulera resultat ger mig inget då ingen vet morgondagen! Idag finns det inget rätt eller fel. Småsparare ska välja billigt och global index och va långsiktiga automatisk månadssparande. Sedan är det upp till var och en om man vill att det ska kosta 0.11% i avg eller 0.40%. Klart att Lysa gänget vill övertyga oss att vi ska välja sparrobot. Trevlig kväll. Om man vill oberoende gratis rådgivning ska man läsa Småspararguiden.se
Mvh. Jacke77

Ja, det är högst sannolikt att Patrik kommer tillbaka under året. Vi har lite diskussioner om anslaget för att det ska vara intressant för er läsare. Återkommer ett par veckor innan så att man kan få lov att skicka in frågor. :slight_smile: